2009.03.23.
07:30

Írta: hatvaniblog

Érsek Zsolt a Kölcsey utcáról

Youtube-on talált videó, Hatvan TV felvétele.

55 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr991019356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

22rozsa22 2009.03.23. 07:48:32

Jöjjön már ide tisztelt uram....és mutassa meg hogy akik kinn álltak a Kölcsey-ben melyik nem volt hatvani lakos!!!???
Frusztrált?????
Ki lehet próbálni évente hajnalban kelünk, és csak az esti műszakváltásnál lehet nyugodtan aludni!
A Viszontlátásra......
Lesz remélem előrehozott népszavazás!!!

combos99 2009.03.24. 15:38:22

Már megint egy olyan elcseszett téma, amihez a helyi Fidesz vezetői rosszul állnak hozzá. Tisztán látszik, hogy ebből szeretnének valamiféle politikai tőkét kovácsolni, de mi is ezzel a gond?
- olyan témába fogtak bele, amibe eleve be van kódolva a kudarc. Mindenki tudja a városba, hogy az ő közreműködésük nélkül is megépül az elkerülő út.
- olyan Fideszes képviselők viszik ezt a témát, akik nem is ebben a városrészben laknak. A kettő közül akit ismernek, ahhoz igen negatív élmények fűzik a város lakóit - hol a paradicsomért a pénz - a másikat meg senki nem ismeri. Az a képviselő, aki ebben a városrészben lakik pedig nem alkalmas semmiféle ügynek a végigvitelére mert tapasztalatlan, meggondolatlan, stb, és amíg a jobboldali gondolkodású emberekben szánalmat kelt, addig a balosoknak csak a rekeszizmot mozgatja meg. Jellemző a tanácstalanságra és szervezetlenségre, hogy különböző újságok különböző tartalommal Fideszes képviselők kiadásában egyszerre jelennek meg. Van valamiféle összhang?
- Miután ez egy városrész problémája (elkerülő út) ezért a többi utcától nem nagyon várható támogatás, hiszen ha megépül és teljesen lezárnák a Kölcsey utcát, akkor a környéken lakókat gátolná abban, hogy kijussanak a 21-es út felé.
- mikor elkészül az út, szerintem is robbanásszerűen megváltoznak a közlekedési szokások, ezért ez a probléma akkor már magától megoldódik.
- ha csak egy picit visszanézünk, akkor simán rá lehet a Fideszre verni a balhét, mert amikor megépült az Ipari Park, miért nem épült egyből elkerülő út is? Ki is volt akkor a polgármester?
- a legnagyobb balfékség mégis az, hogy nem ismerik fel azt, hogy egy szélső jobboldali - vélhetőleg polgármester, vagy képviselő jelölt - használja őket saját ismertségének megszerzéséhez.

Hát ennyit a városi Fidesz vezetésről.

combos99 2009.03.24. 15:50:54

@22rozsa22: Ki is a frusztrált?
- frusztrált az, aki írásban sok kérdést, felkiáltójelet használ, mert így akarja kifejezni, hogy az életben ő ilyenkor már kiabálna, számára ez a nyomatékosítás.
- frusztrált az, aki meg sem próbálja a másik érveit átgondolni - elfogadni nem kötelező - csak a maga érveit ismétli folyamatosan.
- frusztrált az, aki logikátlanul beszél, vagy ír, mert annyira túlhevítette az indulat (pl: az elkerülő útról az jut eszébe, hogy lesz előrehozott népszavazás.
- frusztrált az, aki kever alapfogalmakat, mint például az előrehozott választás - előrehozott népszavazás, stb.
- frusztrált az, aki azt támadja, aki segít megoldani az ő problémáját és nem azt aki okozta (miért nem jut eszébe, hogy 15 éves problémát most végre megoldanak, de aki megoldja, nem az okozta).
- frusztrált az, aki nem meri bevallani, hogy politikai ambíciói vannak, és ezért egy teljesen más téma kapcsán igyekszik magán ismertséget szerezni.

Soroljam még?

Amúgy meg van egy régi magyar közmondás:
"Akinek nem inge, ne vegye magára!"

Carnivora (törölt) 2009.03.24. 18:26:59

@combos99:

Mi van dallam elvtárs megint új név ... a fizetés maradt a régi, vagy emelt a tanács?

Safringer 2009.03.24. 20:38:13

@combos99:
Frusztrált inkább az a polgármester, aki így kezeli egy városrész lakóinak problémáját.
Csak végig kell hallgatni figyelmesen a riportot.

Dallam 2009.03.24. 20:44:42

Ön bizonyára rendszeresen megnézi lefekvés előtt,hogy van-e valaki az ágya alatt. Minden ellenvélemény mögött engem keres?
Talán az illető egy sértett vagy kizárt volt fideszes így az "ön elvtársa",nem az enyém.
Egyébként sok igazság van abban amit leírt. Ez az önök problémája nem az enyém.
Tetszett combos humora, főleg a "rekeszizmos" rész.

Dallam 2009.03.24. 20:49:23

@Safringer: Ön miből jutott erre a következtetésre? Bizonyára ön EZT akarja kihallani ebből.Ez normális ön szerint?
Az előző bejegyzést Carnivorának írtam.

Carnivora (törölt) 2009.03.24. 23:37:15

@Safringer:

olyan , mint a volt főnöke pökhendi ... elszállt magától ...

combos99 2009.03.25. 07:02:07

@Carnivora: Önök bizonyára ismerik egymást Safringerrel, de akkor sem értem, hogy miért kell ilyen jelzőket használni rá, mint pökhendi és elszállt magától stb.
Tény, nem tud objektív lenni, de akkor is... Miért nem lehet a jobboldali gondolkodású emberek között megértés? Érthetetlen.

Carnivora (törölt) 2009.03.25. 10:34:35

Ennyit a szocik éleslátásáról:

2009 március 24-én este három jelölt van a magyar miniszterelnöki posztra. Legalábbis három olyan, akiket a Magyar Szocialista Párt elfogadni hajlandó. Egyikük, Surányi György teljesen esélytelen a posztra, leginkább azért, mert valószínűleg van annyi esze, hogy eleve el sem fogja vállalni.

Másikuk, Glatz Ferenc olyan ötlet, mint mondjuk Mádl Ferencre bízni az összeomlás szélén álló ország gazdaságának gatyába rázását, azzal a különbséggel, hogy Mádl legalább nem volt a rendszerváltás előtti Németh-kormány minisztere. Valamint Mádlnak nincs olyan honlapja, amelyen "A történész", "A tanár", "A közéleti ember" és "A civil" menüpontok között lehet választani.

A harmadik lehetőség, Vértes András pedig tényleg oltári egy pofa. Az utolsó gyurcsányista "közgazdász", aki még a legutolsó Friderikusz mostban is olyan emlékezetesen védte a Túlmozgásost, hogy attól még Gréczy Zsoltnak is könnybe lábadt a szeme. És ez még mindig semmi. Az ugyanis a helyzet, hogy Vértes András ügynök. Már nem a Medgyessy-féle értelemben, ó nem.

Vértes András vagy gyémánt- vagy smaragd-fokozatú Amway-ügynök, sajnos a Multilevel Marketing és a hasonló világmegváltó piramisjátékok világában nehezebb eligazodni, mint Xenu szcientológus tisztjei közt.

-

Ennyit a szocik éleslátásáról ... ezekre bíztuk az ország sorsát ...

Érsek Zsolt ugyanazt csinálja mostanság helyileg sajnálatos módon amit agyalágyult vezére művelt országosan.

Pedig polgármesterként sokáig a legjobb volt Hatvan életében. -

Carnivora (törölt) 2009.03.25. 10:39:34

@combos99:

Mit használjunk rá? ezt műveli ... lenézni a jónépet főleg, ha az jobboldali. Olyan már, mint az idióta lemondóka ...

A nép megbízta őket ... ők ezzel visszaéltek-visszaélnek ... a problémáknál nem leülnek megbeszélni azokat, hanem hazudoznak össze-vissza.

„Hazudtunk reggel, hazudtunk délben, hazudtunk este"

combos99 2009.03.25. 14:37:46

Ez a hazudozás nem tudom miről szól.

Személy szerint abban látom a legnagyobb problémát, hogy kik a jobboldali politikusok. Kik is vállalnak szerepet, és miért pont ők.
Ha Érsekék nem veszik őket komolyan az szerintem érthető. Nem akarom őket jellemezni, mert bizonyára néhányan azt gondolnák, hogy sértegetni akarom őket, pedig csak a tényeket írnám le.
Hol vannak a HITELES jobboldali emberek. Nem véletlen, hogy szórakoznak, viccelődnek velük. Miért is? Mert lehet, mert olyanok akiket nem lehet komolyan venni.
Ez nagyon szomorú.

Látni lehet, hogy Berényivel "harcban" állnak. Anno ő volt a POLGÁRMESTER jelöltjük!
Senki nem merte vállalni a Polgármester jelöltséget, szerencsétlen Szabó Ádámot dobták oda koncnak a képviselő jelöltségnél is. Most mivel jobb a helyzet?

Van már erre jelölt? EZEK közül biztos, hogy senki nem alkalmas, esetleg megint a Berényi? (semmi gondom Berényivel, de nevetséges, hogy a fidesznek nem telik saját jelöltre.)

Safringer 2009.03.25. 16:47:04

Nem vitatott, hogy szükség van az elterelő útra, az önkormányzat akkor is megépíti, ha nem kap rá támogatást... Ugye, ezt nyilatkozta Érsek.

De aki a Kölcsey utca áldatlan állapotai ellen szót emel, az mégis csak frusztrált, azt nem kell komolyan venni - szerinte. Sőt, kijátszva az "oszd meg..." kártyát, cinikusan még azt is megjegyzi, nemigen fognak ennek örülni az óhatvaniak...
Eléggé cinikus, lenézően pökhendi a nyilatkozatának ez a része. Az helyett mondja ezt, hogy az ott lakók türelmét kérné. Combos írja - a jobboldalról: "Ha Érsekék nem veszik őket komolyan az szerintem érthető." De most az ott lakókat kellett volna picit komolyabban vennie!

Az külön komikus, amikor itt néhányan, hogy más irányba tereljék a szót, a jobb oldalnak tapadnak, bármi is legyen az aktuális téma...

8.8 2009.03.25. 20:18:01

Szerintem ki kellene próbálni milyen lehet ott lakni, s csak utána osztani az észt.Lehet hogy más lenne a hozzáállás.Azért csak hajrá.

Carnivora (törölt) 2009.03.25. 20:48:56

@8.8:

Megmondta a polgármöstör úr nem is hatvaniak a ottlakók :D:P

bocskor68 2009.03.26. 10:39:01

Ha nekem is olyan puszi pajtásaim lennének mint a polgár ? mester ? úr ?-nak akkor valószínűleg én is meg mernék engedni magamnak ilyen arrogáns, pofátlan nyiatkozatot !
Csakhogy süjjed a hajó! Lehet, hogy nagyon gyorsan el kell felejteni a régi barátokat ! Fletó már megbukott ! Nem jön többet Hatvanba mutyizni !
Lehet, hogy el kéne gondolkodni azon, hogyan kérjen bocsánatot a Kölcsey utcában lakóktól !
Bár tudom , hogy a szoci etika ezt nem teszi lehetővé ! Azért megpróbálhatná !

bocskor68 2009.03.26. 10:55:57

combos és dallam elvtársaknak csak gratulálni tudok a kitartásukhoz és elhivatottságukhoz ! Ennyire elvakultan szeretni csak igaz szerelemből lehet !Vagy rohadt sok pénzért !
Valyon mi a helytálló ?
Bizonyára az igaz szerelem, hiszen ha valaki érdekből szeret, az nem szeret igazán !
De ha netán mégis az érdek dominálna, akkor el kéne gondolkodniuk, hogy valyon mi lesz a jutalma a láncos kutyáknak !? Fogytán a készletek ! A veszett kutyát a salyát gazdálya szokta elintézni ínséges időben !!!!

combos99 2009.03.26. 14:57:13

Kedves bocskor68!
Először is arra kérlek, próbálj egy kicsit megnyugodni. Biztos sok probléma feszít belülről, esetleg olyanok is amiket gyermekkorod óta cipelsz magaddal. (most divatos és igen találó kifejezéssel élve frusztrálnak?)
Esetleg az olvasás-értéssel van (diszlexia) problémád?

Én SOHA nem dicsértem vagy védtem Érsekéket, hanem azon keseregtem, miért nincs normális jobboldal Hatvanban. Az elég nagy különbség.
Számomra nyilvánvaló, hogy az egész balhé arról szól, hogy az adott utcában valaki politikai babérokra pályázik és ezért gerjeszti ezt a folyamatot. (mi lenne, ha tényleg megvárnák azt a néhány hónapot amíg elkészül az elkerülő út?)

A helyi fidesz vezetők ezt nem veszik észre, és erősítik az illetőt. Ennyi az én véleményem. (amúgy teljesen jogosnak tartom az ott lakók igényét, hogy szeretnének kisebb forgalmú utcában lakni, itt csak az gyanús, hogy a megoldás küszöbén erősödnek fel ezek a problémák...)

Gyanúsítgatásaidról csak egy közmondással válaszolnék: Mindenki magából indul ki!

bocskor68 2009.03.26. 16:39:51

Tisztelt combos99 !
Ha valóban a jobboldal hiánya aggaszt akkor visszaszívom a gyanusítást, és elnézésedet kérem !
Azonban zudd, hogy én a Kölcsey utcában élek és részese voltam (vagyok) az eseményeknek !
Nincs politikai háttere a kezdeményezésnek és nem is most kezdődött ! Csak most lett tele a puttony !
A városvezetés és fizetett pincsijei(múszaki osztály) hozták ki az állatot az itt lakókból !
Ha valóban érdekel a téma akkor gyere el 4-én és beszélgess velünk !
Ha nem akkor sajnálom !
Egyébként azzal egyetértek, hogy tényleg kellene egy erősebb jobboldal a városnak !

Jakes 2009.03.27. 09:56:56

Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat és egyszerűen elképedtem, hogy egyes emberek hogy lehetnek ilyen elvakultak!
Nézzük mit tett az MSZP-s vezetés a várossal:
-Uszoda épült
-megépült az elkerülőút
-az iskolás gyerekek (általános) ingyen kapják a tankönyvet
-sok játszótér épült
-a Grassalkovich Kastélyt felújították
-kiépítették a korzót
-Hatvan 2/3-a csatornázva lett és az utak rendbe lettek téve azokban az utcákban.
-hamarosan a Bajza 300 MFTból lesz felújítva.
Sorolhatnám még nagyon sokáig.
A Hatvani Fidesznek meg az a legnagyobb gondja, hogy a gyerekek nem kapnak napi 1 pohár ingyen tejet - nevetséges és szánalmas.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem bukott meg, még mindig nagy a támogatottsága, csak a sajtó nem ír erről! Nem bukott meg, mert Ő mondott le.
De ha már itt tartunk: a Fidesznek is van bukott miniszterelnöke: Orbán Viktor!
A Fidesz volt már hatalmon, de olyannyira tehetetlen és felkészületlen kormányzást hajtott végre, hogy a magyar nép azt mondta: Na elég volt belőlük egy jó darabig.
A Fidesznek egy nagy baja van:
a Demokrácia, na meg az, hogy nem az övék a hatalom.
Ezen kellene elgondolkodni!

Safringer 2009.03.27. 16:06:24

Azért elismerés, ha Valaki él a lehetőségeivel, ezzel nem is lenne baj.
Azzal már lehet vitatkozni, hogy mi mennyibe is került, gazdaságos és ésszerű volt-e az adott dolog kivitelezése, az olt-e a legfontosabb, stb.
Lényeg, hogy itt valósult meg, ami itt megépült, azt már GyF nem nagyon dicsőséges távozásakor nem tudja magával vinni.

Ahol erős Fideszes helyi városvezetés volt az elmúlt években, ott is hasonló fejlesztéseket sikerült kiharcolni, talán kissé nehezebben mint esetünkben. De ott se állt le az élet...

Hatvan tekintetében talán kicsit túlzó ez az arrogancia, amit a jelenleg még kormánypárti városvezetés tanúsít. Nem szimpatikus, hogy mindent úgy kommunikálnak, mintha birtokukban lenne a bölcsek köve.

Egy választáson hatalomra jutni, avagy nem, azért egész más megítélés, mint ami a legutóbbi két kormányzati ciklus alatt zajlott, mert ugye GyF egy ciklust se vitt végig. OV viszont végigvitte ciklusát. De ez országos probléma, nem helyi... Természetesen lehetnek róla vélemények, ha már demokrácia van.

Azért GyF "nagy támogatottságát" most igazán latba vethetné, hiszen ami az utódlás körül zajlik, már komédia...

Tisztelem annyira Érsek urat, hogy nem én javaslom a miniszterelnöki tisztségre, de meggyőződésem, alkalmasabb lenne jónéhány jelöltnél, hiszen Hatvanban már bizonyított!

Szerintem a jelenlegi helyzetben még esélyes is lehetne, talán nem is csak egy-két napig, mint sokan mások....

bocskor68 2009.03.27. 16:16:20

N@Jakes:
Eltértünk a tárgytól !!!
A téma ! A Kölcsey utcában lakók problémája !Ill a város vezetésének a hozzáállása !
Lehet itt egymás torkának ugrani és azon meditálni , hogy valyon melyik rabló banda hagy a zsebünkben többet, de nincs értelme !Az intenzívebb jobboldali jelenlétre csakis azért lenne szükség a városunkban, hogy ne legyen ennyire féllábas a történet.
Valóban látványos eredményei vannak az utóbbi két ciklusnak. Azonban ezek többsége nem attól függött hogy ki feszít a polgármesteri fotelban !
A lényeg itt mégis az, hogy a Kölcsey utca gondjai valósak és ezt a város vezetője ledegradálta ! Frusztrált lakók hőzöngésének titulálta !
Lakunk itt kb 300-an ! Ha jól tévedek ez majd egy tizede annak amennyi szavazatot kapott ugyanez az ember amikor megbválasztották polgármesternek ! Ha az itt lakók mindegyike csak tiz embert győz meg arról, hogy nem jó ez így , akkor bizony nagyon inogni kezd az a bizonyos bársonyfotel !
És igazából azt hiszem nekünk teljesen mindegy hogy ki a miniszterelnök ! Ha ember tudna maradni és nem egy hazug tolvaj ragdozó akkor hívhatnák akárhogyan és lehetne bármelyik párt tagja is ! A gond az , hogy rohadt gyorsan felejteni kezdenek ha pozícióba kerülnek ! Ők ott azért lehetnek mert mi oda küldtük őket, hogy minket képviseljenek ! Ezzel szemben úgy viselkednek mintha születési előjoguk lenne kizsákmányolni és megfélemlíteni bennünket !
Sajnos !
Sajnálom, hogy ez a pár száz ember meg tud osztani egy országot és acsarkodunk egymásra !
El kéne zavarni mindet , pártállástól függetlenül, és józan parasztokkal üjrakezdeni !
De a lényeg akkor is a Kölcsey utca problémája ! Ami még mindíg nem megoldott ! És láthatóan nem is lesz az még nagyon sokáig ! Sajnos !

Jakes 2009.03.28. 09:02:01

@bocskor68: Bocsánat, ha valakinek a meggyőződését vagy nézetét megbántottam. Nem ez volt a szándékom!
Én csak amiatt voltam szomorú, hogy a város vezetéséről úgy beszélnek, mintha nem történt volna semmi. Nem segítenék az emberek életét pl. városfejlesztéssel.
A Kölcsey utcáról azért nem szóltam, mert nem ott lakok, ezért nincs jogom se vélemény se bölcsességet mondani!

Jakes 2009.03.28. 09:05:16

@bocskor68: A másik:
Lehet vetélkedni, veszekedni, vitatkozni, hogy melyik párt a jobb.
Legkésőbb jövőre a Fidesz is lehetőség kap a kormányzásra. Akkor majd mindenre választ kapunk!
Odafent a szenátorok egymással harcolnak, de az nem azt jelenti, hogy nekünk egyszerű embereknek is azt kell tenni.

ittlako 2009.03.28. 09:21:43

Kedves Látogatók!
Először is a lakótársak nevében köszönöm, hogy megtiszteltek látogatásukkal és hozzászólásukkal minket.
Sajnálom, de nem lepődöm meg azon, hogy nagyrészben elkanyarodnak a témától.
Érezhetően kiéleződött a politikai helyzet mindenhol az országban. Szerencsétlenségünkre ebben a városban is kormánybarát vezetés van és ezt a kérdést (részünkrő nagyon sajnálatos és érthetetlen módon) politikai kérdésnek állítja be és támadásnak fogja fel.
Egyáltalán nem erről van szó. Mi csak egy nyugalmasabb életkörülményt szeretnénk megteremteni magunknak. Azért, hogy mégis ide fajult a dolog, ez nem lehet véletlen. Ez talán a gyengeségüket (azt nem szeretném hinni,bár helytálló lenne, hogy embertelenségüket)mutatja.
A polgármester mellékelt nyilatkozatából és a vezetés eddigi tökéletes passzivitásából és ellenállásából egyértelműen ez következik. Lenéznek, megaláznak minket, ami tőlük elfogadhatatlan, ránk (ebben a városban élő polgárokra)nézve méltatlan és felháborító. A legkevesebb, hogy ezt visszautasítsuk és bocsánatkérését várjuk.
Minden erőfeszítésük az ellenállásban, bármilyen szakmaiságot nélkülöző magyarázatokban, a tökéletes mellébeszélésben merül ki.
A megoldás nem politikai kérdés. Aki nem érti, annak segítségül elmondom, hogy házainkat annak idején "véderdővel" körbevett lakóövezetben épitettük. Ígértek játszóteret és nyugalmat. Sajnos a fák helyett üzemek nőttek ki a földből, amit mint békát lenyeltünk. Viszont ez magában hordozta a (a gondos tervezésből kifelejtett) környezet egyéb terhelését. Ez most is folyamatosan fenn áll és el kell viselnünk nekünk és házainknak egyaránt. Aki ezt nem érti meg azt sajnálom, de szívesen látjuk itt, hogy győződjön meg róla.
Miért pont most? Ez volt a kérdése a "tisztelt" hivatalnak.
Hát mert elfogyott a több mint 10 éve tartó türelem a hitegetéssel és manipulációkkal szemben. Nem hiszünk annak a mesének, amit előadtak nekünk, hogy "ha majd talán egyszer" elkészül az elkerülő út megoldódik a helyzet. Mivel pontos határidőt még közelítően sem tudtak mondani, és ettől a párttól (ez sajnos politika) nem áll távol az eltérés az igazságtól, amit büszkén fel is vállalnak, akkor ezen nem lehet csodálkozni. Továbbá azon sem, hogy ezzel (általunk bizonyítani próbáltan) nem fog megszűnni ez a probléma, max a mértéke kissé csökken.
Szeretnénk elérni, mivel reméljük, jön a jó idő (politikai állástól függetlenül), hogy nyitott ablaknál jó levegőt lélegezve NYUGODTAN pihenni LEGALÁBB ÉJSZAKA a "lakóövezetünkben".
Gazdaságilag megértjük az erre járó dolgozókat, hogy a legrövidebb út nekik a legolcsóbb, de ők is értsék meg, hogy ez nekünk nagyon sokba kerül. A nyugalmunkat veszik el tőlünk!!!!!! A többi járulékos dologról nem is beszélek.

Kedves Jakes!
Neked külön üzenem, hogy én is örülök, hogy a(z ó)városban ilyen hatalmas fejlődés történt ezen vezetés alatt. Hidd el nekem is jól esik, hogy ha szépül a város, hisz itt élek én is. Viszont egy kicsit egyoldalúnak tartom amit írsz. Talán azt is nézd meg és latolgasd, hogy milyen áron! Így lenne korrekt! Ebbe most ne mennjük bele, de szívesen beszélgetek veled, ha eljösz 4 én és elmondod a véleményedet.

Kedves Combos!
Nem tudom, hogy jön ide az előrehozott választás, de a fusztrált szó magyarázatát köszönöm. Remélem végre magukra ismernek az illetékesek! Szerintem tökéletesen eltaláltad a magyarázatot (jellemzést).
Az idézett közmondástnak is van egy folytatása: Akinek inge az meg öltözködjön már fel végre!
Köszönöm a segítséget!

Kedves Dallam!
Nem értem, hogyan csatlakozik ez ide?

Minden látogatónak köszönetet mondok mégegyszer a látogatásért és a véleményért. Ezzennel szeretettel meghívok én is mindenkit az április 4 én tartandó demonstrációra. 11 órakor elmondhatja a véleményét, ha ott is felmeri vállalni. Hogy ki lesz ott, erre én is kíváncsi leszek, mert tudtommal a meghívók kézbesítését is megpróbálták megakadályozni az illetékesek (ugyan miért?), de talán mégis célhoz ért. Szégyen ez a hozzáállás, de fel lehetne vállalni, ha van bátorság és nem futamodnak meg mint a multkor. Nyilván könnyebb erőből diktálni a háttérben, mint az arcot adni az érintettek előtt.
Combos majd keresd ki légyszíves a gyávaság ismérveit is.
Berényit ne bántsátok! Fogadjátok el, hogy tőle ennyi telik. Akinek jó az használja!

Üdv mindenkinek egy ittlako

Jakes 2009.03.28. 11:42:39

Kedves Ittlakó!

Nem vagyok elfogult, lehet, hogy ez tükröződik le, de nem.

Én tudom, hogy csak annyit szeretnél, hogy a Kölcsey utca problémája oldódjon meg, természetes dolog, hogy ezt szeretnéd.

Engem az irritál, hogy egyesek politikai profitot akarnak belőle kiharácsolni.
Az bánt, hogy az tükröződik le, mintha a városvezetés nem csinálna semmit a városban. Ami persze nem igaz.

Én nem lakok a Kölcsey utcában, ezért nincs is jogosultságom beleszólni a dolgokba.
Mi lesz 4-én?
Sajnálom, ha megbántottalak!

Dallam 2009.03.29. 18:46:42

Kedves ittlako!

Nem akarlak és meggyőzni semmiről csak egy hatalmas logikai "bukfencedre"szeretném felhívni a figyelmedet.

A város vezetését egy FOLYAMATOS vezetésnek tünteted fel. Olyannak akik anno becsaptak mert nem tudtad, hogy mi épül körülöttetek. Azért ez nem így van.
Soha nem kérdezted meg, akkor amikor ÉPÜLT az ipari park, miért nem oldották meg ezt a problémát. Nem látták? Nevetséges. Hova lett az akkori eladásból származó pénz? Miért nem épült meg AKKOR az elkerülő út?
Ugye mennyivel más lenne MOST az élet? Azok (párt szinten) kérik számon most a megoldást akik AKKOR bekódolták a problémát. MOST látható egy KONKRÉT megoldási irány és HATÁRIDŐ, de erre már nincs türelem?

Kedves ittlako!
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy nem látszik a VALÓDI szándék ennek a problémának az élezése során? Bizony néhány "szervező" részéről nagyon kilóg a "lóláb". (esetleg fogalmazzam úgy, hogy jól látszik a párt szimpátiát jelző kitűző)

Carnivora (törölt) 2009.03.29. 21:25:57

@Jakes:

Úszoda épült - félmunka nem épült mellé sem fitness terem pl. , és igazi versenysportra sem alkalmas ... pedig, ha már egyszer költöttek rá lehetett volna normális is.

Megépült az ekerülő út ami szintén nem ér sokat hiszen a teherfogalom nem lett rajta ingynes ...

Igen voltak szép beruházások bár az árnyoldala, hogy mennyibe is került ez ... és mennyi vállalkozó szívott miattuk.

Csatornázásdi megint érdekes történet azóta a víz elég drága lett , és itt nem lehet panaszkodni, hogy ne lenne víz ... nem félsivatagban vagyunk. -

ittlako 2009.03.29. 21:37:43

@Dallam: Kedves Dallam!

Egy kicsit egyhangú nekem ez a nóta. Sajnos az Istennek nem akarjátok megérteni miról van szó. Nem szeretném ismételni magam, mert jól ismerdd a véleményemet. Látnod kell, hogy Ti csináltok belőle politikát és azon belül egymásra mutogatást.
A sarampós megoldásnak semmi köze ahhoz, amiről beszélsz. Csak a mi nyugalmunkat tudnánk elérni nagyon rövid idő alatt és nagyon olcsón. Gondolom ez Titeket nem nagyon érdekel.Ti semmilyen megoldást nem tudtatok mondani. Csak megfoghatatlan dolgokat emlegettek az elkerülő uttal kapcsolatban. Logikai bukfencről beszélsz. Nem akarom tovább égetni a vezetésünket, hogy mennyi (szinte csak) logikai bukfencet követett el.(Számomra egy kicsit nevetségessé vát az a"logíkátlan" erőlködés, ami ezzel kapcsolatban megy) Hasonló ez, mint amit Te is most a kitűzőmmel kapcsolatban írsz. Párt szimpátiáról beszélsz, holott sokszor említettem, hogy nem vagyok párttag. Légyszíves világosíts fel, hogy melyik pártnak a szimpátiáját jelentheti. Ha nem sikerülne, akkor elmondom én, hogy miért hordom ezt a jelvényt. Az Árpádsávos pajzs és a Turul madár ősi magyar jelképek. Rengeteg magyar címerben megtalálható. Én még bevállalom, hogy magyar vagyok ha Ti ezt fel sem ismeritek. Vagy szégyenlitek? Látod ez a baj.
Azért leírom, hogy abban igazad van, hogy inkább választom majd ha kell a kettőskeresztet, ami a kizárólagos MAGYAR jelképet, mint a magyarok vérébőél viruló szegfűt. Talán elfogyott a táptalaj, de már egy kicsit hervadóban van.
Gyere el 4.én és beszéljünk nyugodtan időkorlát nélkül. Kíváncsiak lennénk a véleményedre. Ott mond el, hogy miben tévedünk. Egy-két fusztrált lesz ott, de azért csak vegyél minket komolyan.

Eljösz? megtiszteltetésnek vennénk!

ittlako 2009.03.29. 22:24:44

@Jakes: Kedves Jakes!

Igen egy kicsit elfogultnak tűnik, amit írsz. Nem vizsgálod, hogy ez mibe került akár a városnak, akár a lakóknak,akár egyes vállalkozóknak. Űgy látom Carnivora sejt valamit abból amit én is tudok. Neked is meg kellene ismerned és akkor mérlegelj újra. Természetesen örülök én is ha szépül a városunk, hisz én is itt próbálok élni, vagy egyenlőre úgy fogalmazok, hogy itt lakok. Te írod, hogy valóban nem a Kölcseyben laksz. Így nem tudhatod pontosan mi van itt és ezzel kapcsolatban mi történt. Nem akarok politizálni, de kénytelen vagyok megemlíteni: a mostani vezetés is a második ciklust viszi, előtte Farkasné is hasonló szinekben viritott. Kiss Róbert előtt Érsek Zsolt volt a kerületi képviselőnk is. 2007 ben már a közmeghallgatáson is felvetődött ez a téma és hitegetésen kívül ott sem volt más. Az évekig tartó egyoldalú levelezésünkre még választ sem érkezett. a polgi élhetőbb városról beszél. Kinek? Magának? Minek? Már talán ő tényleg nem is itt lakik?! A jövőjét biztos nem itt tervezi. Mi ahogy írtam az előzőekben meguntuk a hitegetést, mint a mellébeszélést. A kerülő űt csak részben oldja meg a problémát. Mi nem erről beszélünk, de senki nem akarja megérteni. Ők csak a saját dolgukat erőltetik. Hidd el lett volna már más megoldás is itt, de abban sem léptek semmit. Tipikusan az az eset, hogy nem nekem fáj, mit érdekel. Ezt nem én találtam ki!!! A POLGI MONDTA, ráadásul A tv-ben NYILTAN!!!!! Hallgasd meg talán mégegyszer. Néhány lakó fusztrált elképzelését nem kell komolyan venni.
Ő most ezt erőlteti, és mindent eklövet, hogy bármilyen módon megakadályozza az elképzeléseink megvalósítását. Természetesen ez nekünk fusztráltaknak nem jön be és mi pedig vele ellentétben bizonyítékokkal alátámasztva teszük oda a dolgainkat az orra alá. Ahogy észre veszem az egész brigád nem hogy csak a mellébeszélésben és minden bizonyítást és szakmaiságot nélkülöző badarságok előadásában nagyszerű, de sajnos még nyomást is gyakorol egyes szervezetekre. Szégyen!!!
Vagy ez a demokrácia, akkor valóban én tévedek, úgy mint abban, hogy azt hidtam, hogy a hivatal van a polgárokért és nem a polgárok a hivatalért.
No jó hagyjuk, mert tényleg belebonyolodok.
Gyere el 4 én és egyenesből meglátod mi újság.
Itt leszel?
Egyébként nem bántottál meg, csak a véleményedet montad el. Én is! Aki ilyen oldalakra látogat, annak ezeket be kell vállalnia. Nincs sértődésnek helye.
szia

Dallam 2009.03.30. 10:19:14

Kedves ittlako!
Innen látszik, hogy egy kicsit "túlfűtött vagy", mert rögtön találtál valakit akihez konkrétan szólhatsz. Sajnos el kell keserítselek, nem jó helyre címezted a mondandódat.

Nem tisztem, nem feladatom hogy bárkit is meggyőzzek ezzel kapcsolatban.Gondolom számodra ez azért fontos most,mert ha elkészül az út, akkor már nem lehet háborogni, mert vélhetőleg jelentős javulást okoz.
Ha ez egy zsákutca lenne, azt mondanám és is , miért ne. Itt azonban más a helyzet. Holnap a Bercsényi holnapután a Horváth M utcák zárnák le az ott lakók? Nem vagyok szakember ezen a területen, de ez elég meredek elképzelés. Talán ezért lehet megoldás a jelentős forgalomcsökkentés?

Nem is érdekel igazán, hogy ki vagy - csak sejtem, ezért volt utalásom a párt szinpátiára - de sokat elmondanak rólad az utolsó előtti bekezdésben leírtak. Számomra ez nem igazán színpatikus, ha valaki ilyenekkel jön elő. (ő jó Magyar, a másik nem stb)
Az számomra egyenesen aggasztó, hogy saját bevallásod szerint csak frusztráltak lesznek ott akiket komolyan kell venni. Miért is? Valahogy levezetitek a frusztráltságot? Mivel? Most akkor félni kell azoknak akiknek más a véleménye mint a tiéd?

Szóval, ez egyre bonyolultabb és zavarosabb. Nem kívánok ezzel többet foglalkozni.

Carnivora (törölt) 2009.03.30. 11:46:30

@Dallam:

Horváth Mihály útra költözők eleve tisztába voltak véle, hogy az főútvonal ... , ahogyan a Bercsényi is egy kivezető út a városból. A Kölcsey viszont Hatvan kertvárosi részében helyezkedik el ... nem vagy szakember viszont a sok dumáért jól megfizetnek a tanácsnál - nem?

Dallam pedig igencsak lényeges kérdés ... te pl. nem vagy az.

"Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

(Alekszandr Szolzsenyicin)

Dallam 2009.03.30. 13:40:10

Írhattam volna bármelyik utcát.

Nem gondolom, hogy személyemmel kapcsolatban magyarázkodnom kellene. Véleményem, hogy a jobboldaliak - minél szélsőségesebb gondolkodásúak annál jobban- azt gondolják, hogy ha valakinek más a véleménye mint az övék az csak provokátor lehet.

Az ön által idézett író a Vörös Hadsereg politikai tisztje volt. Ezért is tűnik olyan hitelesnek.....?

Carnivora (törölt) 2009.03.30. 15:01:20

@Dallam:

Igen így ismerte ki a hozzád hasonlókat ;) pontosítsuk a képet te kis hazudós komcsi:

"Kozák értelmiségi családba született, apja Iszakij Szemjonovics Szolzsenyicin, anyja Tajsza Zaharovna Serbak volt.

A Rosztovi Egyetemen matematikát és fizikát, majd irodalmat tanult. A II. világháborúban egy tüzérosztag parancsnokaként részt vett a frontharcokban. 1945-ben, egy gyermekkori barátjának írott levele miatt, melyben bírálta Sztálint, letartóztatták.
Ezután 11 évet töltött börtönökben és munkatáborokban. 1956-ban rehabilitálták, ekkortól matematikát taníthatott. Hamarosan írással kezdett el foglalkozni. Kezdeti művei Oroszországban hamar népszerűek lettek.

Szolzsenyicin aztán saját gulagbeli élményeiből merítve írta meg igazán jelentős műveit, amelyek révén már életében klasszikussá vált. Első volt ezek sorában az Ivan Gyenyiszovics egy napja. Ezeket a szovjet kommunista kritika élesen bírálta, túlzott pesszimizmusra és a kommunizmust ért bírálataira hivatkozva. Az 1960-as évek közepétől főképp külföldön jelentek meg írásai, melyek alapján szovjetellenesség vádjával 1969-ben kizárták a Szovjet Írószövetségből. A külföldön megjelent műveit a keleti blokkban, mint a szovjetellenes propaganda terjesztését látták mindössze, pedig világossá vált, hogy lerántja a leplet a munkatáborokról, amelyek között ártatlanul, hamis vádakkal, vagy politikai indítékból elítélt személyek is vannak, a köztörvényes bűnelkövetők mellett.
Az 1973-ban írt A Gulag szigetcsoport című regénye miatt a Legfelsőbb Tanács megfosztotta szovjet állampolgárságától és kiutasította az országból. A Gulag szigetcsoport című művét pamfletnek nyilvánították a szocializmus és kommunizmus ellen. Az Írószövetség által kiadott nyilatkozat értelmében minden, a szovjet blokkhoz tartozó országban a díjátadást szovjet-ellenes politikai megnyilvánulásnak kellett minősíteni, az írót kapitalista, imperialista pártinak, valamint fasisztának, sovinisztának és népellenesnek mondták ki."

Igen veled ellentétben hiteles ... -

Dallam 2009.03.30. 15:34:37

...szóval akkor a Vörös Hadsereg politikai tisztje volt!

Carnivora (törölt) 2009.03.30. 17:25:28

@Dallam:

Harcokban kitüntetett tűzértiszt volt, akit letartóztattak a levelezése miatt.

Nézzük ezt az esetet lásd. Kölcsey utca.

Ilyen fellengzős, arogáns riport nem egy demokráciába illik ... mondjuk elmehetett volna legalább a polgármester úr meghallgatni a panaszokat végülis ő a város feje. Nem letudni ilyen handabandával, hogy a Kölcsey utca lakói hülyék meg nem hatvaniak.

Az meg még viccesebb, hogy a hozzád hasonló butácskább elvtársakat szedik elő a tarsolyból ide írkálni a hülyeségeket ...

ittlako 2009.03.30. 18:42:38

@Dallam:
Kedves Dallam!
(bárki vagy)

Tényleg nem akartam, hogy ebbő számodra zavaros kuszaság keletkezzen. Te próbáltál beleavatkozni. Mint látható csak félre és másról tudsz beszélni. Képtelen vagy megérteni a problémát. Idézek Tőled "ha majd megépül" akkor majd beszéljünk róla. Ezért azt javaslatom, hogy fordítsuk meg a dolgot. Most gyorsan zárjuk le az utcát és "ha" tényleg megépül az elkerülő út, akkor beszéljünk a továbbiakról.
Gyere el nyugodtan nem fog fájni mégha el is basz... nem kicsit nagyon. Valakinek meg kellene oldani ezt a böszmeséget. (Ismerősek ezek a szavak?) Segíts benne!Ne tőljünk félj!
Nem írtad meg,(hiába kértem) hogy melyik pártnak a jelképe a kitűzőm!!!! Miért?
Igen ez jellemző, hogy csak addig szólsz bele, amég rá nem jösz, hogy tévedésben vagy. Már ez is valami!
Ezt azzal oldod meg, hogy kilépsz és nem akarsz vele foglalkozni tovább!
Remélem a Te életedben minden rendben! Nem folytatom. Tudod Te mit akartam mondani.
Lehet, hogy túlfűtöttnek látsz, ez a Te dolgod. A másik oldalt meg (agy) halottnak? Mert nem állnak elő semmi elfogadható megoldással és elképzeléssel. Nem is akarják megérteni a problémánk lényegét.

Várlak 4-én!!

Dallam 2009.03.30. 19:16:59

@Carnivora:
Igen, tüzér alakulatnál szolgált, mint politikai tiszt.Tudom,fájdalmas tudomásul venni az igazságot, de ez van.

@ittlako:
Fogalmam sincs, hogy most milyen apropóból keveredik ide az országos politika? Ez most pártok csatája? Ez már tényleg egyre zavarosabb.

Ha le akarjátok zárni az utcát zárjátok, akár gyorsan akár lassan nem hiszem, hogy az én támogatásom szükséges ehhez. Nekem ettől sem jobb nem lesz sem rosszabb.(Csak azt mertem mondani, hogy talán meg kellene várni amíg elkészül az elkerülő út. Addig meg irányítsa az - és úgy- a forgalmat az aki a kilencvenes években "bekódolta" a problémát, hogy az ott lakóknak jó legyen.)

Köszönöm, jól vagyok, az én életemben minden rendben.(továbbra is az az érzésem, hogy valakivel nagyon keversz, de ha ez neked jó.. )
Visszakérdezhetek? Nálad tényleg minden rendben?

Most végleg befejeztem ezt a témát.

balla attila 2009.03.30. 22:00:39



J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. május 2-án
17.30 órakor megtartott ülésén (közmeghallgatás).

Az ülés helye: Liszt Ferenc Művelődési Központ (DALI)

Részlet:

Békés Tamás újhatvani lakos
Családjával nem régen költözött Hatvanba, annak is az újhatvani részére. Véleménye szerint a Hatvan város két része között évszázados különbségek vannak, melyeket nem lehet egy-két hónap alatt helyrehozni. Örömmel tapasztalta, hogy Újhatvan elindult egy fejlődési folyamat útján. Az évtizedes problémákat, higgadtan, együttműködve a város vezetésével lehet kezelni.

Az ipari park betelepülése Hatvan érdekét szolgálta. A további fejlesztés viszont átgondolásra szorul. Hatvan Bosch-nál található ipari területe már teljesen beépítésre került, véleménye szerint ide több gyár építését nem szabad engedni. Javasolta a főút másik felére eső, Turai útnál szabadon lévő területek ipari parkká alakítását.

Szomorúan tapasztalják a Kölcsey utcai lakosok, hogy az utcában átmenő forgalom jelentősen megnőtt. A Bosch-ba dolgozni járó lakók, és a teherautó forgalom az ott élők nyugalmát zavarja. Véleménye szerint az utcából az átmenő forgalmat ki kellene tiltani, oly módon, hogy az utcát a végén lezárják. Kérte a lehetőségét megvizsgálni annak, hogyan tehetnék élhetőbbé az utcát.

A Kölcsey – Május 1 út – kiserdő által határolt terület is ipari területté vált, ide települt a Kley Lein Hungary Kft., sok gondot okozva ezzel az ott lakóknak. Az üzem megépítésekor tiltakozott a megépítés ellen, és a mai napig tart attól, hogy átépítés miatt egy másik üzemet alakítanak ki. Kérte, hogy az ipari park területének fejlesztésekor ne ezt a területet terheljék tovább.

Megkeresésére Kis Róbert képviselő úr bejárást tett vele és még két érintett Kölcsey úti lakóval ezen a területen. Környezeti szempontokból is átvizsgálásra került a terület. Kérte, ha lehetséges készítsenek környezetvédelmi hatástanulmányt a Kölcsey úti területről zaj, vízelvezetés, esővíz, csapadék csatorna, por, közlekedés tekintetében.


Dr. Fehér Oszkár alpolgármester
Egyetértett Békés úrral az ipari park problémájával kapcsolatban. A gyárak ezt a városrészt beépítették. Gondot jelent Hatvan városának, hogy a gyárak tulajdonosai nem az önkormányzattól veszik a beépítésre szánt területeket, hanem magánkézből vásárolnak. Jó ötletnek tartotta az ipari terület Turai út felé történő bővítését, a Rendezési Tervben ezt a területet ipari, gazdasági területként sorolták be. Az elkerülő út létrejöttével a város Hort felé eső területére tervezik az új ipari park megépülését, a Rendezési Tervben ezeket az irányokat jelölték ki. Az önkormányzat nem tudja befolyásolni a folyamatot, mert nincsenek külterületi telkei, mely a ’90-es években alakult így.

Az elkerülő út megépítése, amely a Ring Kálmán utat összeköti majd a 21-es főúttal reményeik szerint csökkenteni fogja a Kölcsey úti forgalmat. Az áprilisi testületi ülésen elfogadott Rendezési Terv módosítás elfogadásával az elkerülő út pontos nyomvonalának helyét is meghatározták. A Tesco körforgalomtól a Liszt Ferenc utca végéig a Tesco megépíti az elkerülő út egy szakaszát, a Liszt Ferenc utcától a Ring Kálmán utcáig tartó részt pedig majd az önkormányzat építteti meg. A városnak lejegyzett útja van. A terveket a következő hetekben fogják megrendelni a Ring Kálmán utca és a Bercsényi utca közötti területére. Ezzel párhuzamosan elkezdi az önkormányzat a Bercsényi útnak és a Family Center közötti útszakasznak az úthoz szükséges rendezési feladatait, majd ennek is megrendelik a tervezési munkáit. Az elkerülő út beruházását két ütemben szeretnék megoldani, az I. ütemben a Ring Kálmán út és Bercsényi út között készülne el az út, a II. szakaszban a Bercsényi utcától a Family Center-ig tartó szakasz megépítését tervezik. Így a 21-es főutat és a Ring Kálmán utat összekötő elkerülő, tehermentesítő út a Kölcsey utcáról elvonja a forgalmat.

A Képviselő-testület által hozott határozat alapján kitiltásra kerülnek a 7,5 tonnánál súlyosabb járművek. Zaj-, rezgés- és levegőszennyezési vizsgálatot készítettek, melyet eljuttatnak a Közlekedési Felügyeletnek, amely tudomásul vétele után a testület döntése hatályba tud lépni. Ezek után Hatvan város közigazgatási területére csak azok a 7,5 tonnát meghaladó össztömegű járművek haladhatnak be, amelyek szállítólevelén a célállomásnak hatvani helyet jelölnek meg. Az 7,5 tonnás járművek átmenő forgalma megszűnik Hatvanban.

A Kley Lein Kft-vel kapcsolatban elmondta, hogy csak engedélyezett ipari-gazdasági tevékenységet végezhet lakó övezet közelében. Ipari tevékenység megváltoztatására újabb engedélyezési eljárást kell kezdeményezni.
A Tesco megépülésével kapcsolatban lakossági és hatósági problémák merültek fel, az engedélyt végül csak a zajvédő fal megépítésével kapta meg a cég. Véleménye szerint megfelelő lakossági kezdeményezéssel fel lehet lépni a lakossági érdekeket sértő dolgok ellen.

Decemberi testületi ülésen döntött a Képviselő-testület arról, hogy új rendezési terv koncepciót és új rendezési tervet rendel, közbeszerzési eljárás folyik a megfelelő építész iroda kiválasztására.

Új, egész városra kiterjedő, komplex csapadékvíz elvezető csatorna tervei készülnek, melyeket pályázati pénzekből terveznek finanszírozni. 2008-2010. körül el szeretnének érni odáig, hogy Hatvan nagy részén megvalósuljon ez a beruházás.


Egy hatvani lakos
Tudomása szerint a mostani Kley Lien Kft. területe önkormányzati tulajdonban volt. A Kley Lien Kft. sok bosszúságot okoz a környéken lakók számára.

Felolvas egy levelet.
A lakókat az ipari park miatt megnőtt forgalom, és a látvány zavarja. A lakóházak megvásárlásakor a rendezési tervben nem szerepelt, hogy erre a területre gyárakat fognak építeni. Lakossági tiltakozások ellenére a város ide telepítette az ipartelepet. A tájékoztatás sem megfelelő a lakosság számára, nem tudnak róla, hogy a velük szemben elhelyezkedő területen mi is épül. A zajártalom miatt az itt élők életminősége romlott.
Javasolta a 24 órás zajszint mérés végzését.

Úgy érzik az újhatvaniak, hogy Újhatvan mostoha gyermeke a városnak. Üzlethiányra, az utak és járdák rossz állapotára, a vízelvezetés hiányára panaszkodott. Hiányolta a lakó-pihenő övezetek kialakítását, véleménye szerint nem átgondolt a forgalomszabályozás.

Kérte a Képviselő-testületet, hogy az elhangzott problémákat mielőbb orvosolják, az ipari parkhoz vezető utcákban az átmenő forgalom korlátozását, a Kölcsey és környező utcáiban a 40-es sebességkorlátozás bevezetését, annak betartatását, és a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek – kivéve a helyi buszjárat – kitiltását, gyorshajtók megfékezését.

2-3 ember tapssal illette a felszólalót.


Érsek Zsolt polgármester
Elismerte Újhatvan hiányosságait, de az elmúlt száz év hiányosságait lehetetlen fél év alatt bepótolni. Az újhatvani városrész fejlesztése elindult. A mai városvezetésnek fontos az újhatvani városrész fejlesztése.
Kérte, az írásbeli válaszadás lehetősége miatt az úrtól mutatkozzon be.


Egy hatvani lakos
Elnézést kért, Pálinkás Ferencnek hívják, a Kölcsey u. 46. sz. alatt lakik.


Érsek Zsolt polgármester
Megköszönte a bemutatkozást, és kérte a hatósági főosztályvezető asszonyt és a jegyző asszonyt írásban válaszoljanak az úr által felvetett problémákra.

Nem értett egyet azzal a kijelentéssel, hogy Újhatvan mostoha gyermeke lenne Hatvannak. Úgy érzi, hogy egy nemrég ideköltözött család látja a fejlődést, amely Újhatvanban végbement.

Kérte, gondolkozzanak közösen a város vezetésével, segítsék irányítani a várost.


Buborék Józsefné Hatvan, Kölcsey Ferenc utca 80.
A létrehozott ipari parkhoz nem hoztak létre megfelelő utakat. A Kölcsey utca Kosztolányi utca felé eső szakasza 3 m széles, amely szolgálja a gyalogos-, kerékpáros-, gépkocsi- és kamionforgalmat egyaránt. Hiányoznak a járda összekötések az utakkal. Az előttük húzódó árok 2 m mély, gazos, szemetes. Hatalmas kamionos forgalom megy át az utcán, csapadékvíz elvezetés nincs.

A közlekedési lámpa elhelyezése gondot okoz a Kölcsey utcából kikanyarodáskor.

Tart az elkerülő út megépítésétől is, mert véleménye szerint a Kölcsey utcában nem csökkenni, hanem nőni fog a forgalom.

Javaslatot tett a Kölcsey utca megszélesítésére (a csapadékvíz elvezető árok befedésével).

Elmondta, nem volt szerencsés, hogy a COOP áruház előtt parkolóhelyeket szüntettek meg, az eddig is nehézkes parkolást, most még nehezebbé tették.

Az újhatvani Baross Gábor Általános Iskolával szemben található parkban kifogásolta a fehér murva leszórását, véleménye szerint oda térkövet kellett volna elhelyezni.


Dr. Fehér Oszkár alpolgármester
A templom előtti parkolóhelyek megszüntetése a KRESZ előírásai miatt történt (lámpával védett kereszteződéstől bizonyos távolságban nem szabad parkolni), az engedélyt csak így kaphatták meg.

A Kölcsey utca kiszélesítését jó ötletnek tartotta. A beruházás 30 millió Ft-ba kerülne, melyre a terveket már megrendelték, így az utcában a munkálatok néhány éven belül elkezdődhetnek.

Az 1990-es évek elején az ipari parkkal kapcsolatos döntések megszülettek. Az ipari park által kialakult környezeti változásokra megoldást kell találniuk. A Kölcsey Ferenc utca lakóinak megoldás lehet az utca kiszélesítése, illetve az utcát keresztező utak forgalomlassítása, melyekre vizsgálatokat fognak elrendelni. A forgalomlassítást az utca lakói által benyújtott kérelem alapján tudják megvizsgálni, mely magával vonja a Hatvani Rendőrkapitánysággal történő egyeztetést is.

A csapadékvíz elvezetés problémája már évek óta fennáll. A problémát az okozza, hogy a város fejlődése során a város nyílt árkos rendszerét beépítették a lakosok. A megmaradt nyílt árkokban pedig megáll a víz, nem tud elfolyni a beépített árkok miatt. Ez egész Hatvanra kiterjedő probléma, melyre megoldás egy teljesen új csapadékelvezető rendszer megépítése, mert a meglévő csapadékvíz elvezető rendszer tisztítása költséges lenne, és nem jelentene végleges megoldást. A szennyvízcsatorna beruházás befejezésének utolsó szakaszával párhuzamosan elkezdődik ennek a beruházásnak a megkezdése, mely vélhetőleg 2010-2012. körül lezárul.

nemesis.intrex.hu/hatvan/joomla/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=43&Itemid=36

Carnivora (törölt) 2009.03.31. 00:00:27

@Dallam:

Mi fájdalmas te hazug komcsi? volt alkalma legalább kiismerni a fajtád ... :d

ittlako 2009.03.31. 06:47:13

@Dallam:
Kedves Dallam!

Egy utolsó kérés!

Láthatod felkerült a 2007 es jegyzókönyv,(köszönet Attilának). Ebben olvasható, hogy a város prominens személyei tesznek igéreteket. Kérlek írj már egyet belőle, ami megvalósult. Ezek után vesd össze Ó és Űj Hatvant. Még mostoha gyerekei sem vagyunk a városnak. Az legalább kap valamit azért mert "eltartja a szülőket". Itt belekapnak 1-2 dologba, de semmi nincs kész!! Gondolom nem itt laksz!

Szép napot

combos99 2009.03.31. 06:56:45

Tessék. Ha ezt az anyagot valóban a képviselő úr tette fel, akkor ő is megerősíti amiről eddig is szó volt. Nevezetesen: - a problémát nem ez az önkormányzat okozta, de a megoldás közel, - tájékoztatták a lakosokat az elképzelésekről, - lehetett látni, hogy azokat az ötleteket amik itt elhangzottak (ipari park további szélesítése, utca szélesítése)már foglalkoznak vele.
Azt gondolom ez így korrekt. El kell ismerni, ha vannak eredmények! Azt gondolom nem attól ellenzéki valaki, hogy agyatlanul támad valamit, hanem attól, hogy jobbító szándékú javaslatai vannak. Jelen esetben az is méltányolandó, hogy megelégelte valószínűleg a sok pontatlanságot, és tájékoztatta az olvasókat.
Kérdés: akkor most itt ki mit nem ért?
Köszönet illeti Balla Urat a korrekt tájékoztatásért.

Carnivora (törölt) 2009.03.31. 09:12:19

@combos99:

Dallam ilyenkor felszokott szívódni, és új nevet generál magának ... már párszor eljátszotta a blog történetében. :(

Pedig az ésszerű kompromisszumokkal többre menne.

Ért itt mindenki mindent az más kérdés mi is foglalkoztatja ... sajnos ugyanaz megy a városban is kicsiben ami országosan nagyban ami eddig nem egészen így volt helyi szinten.

Az MSZP már mindenhol mindent a személyes támadásnak vesz fel, és ezért esnek egyik hibából a másikba ... -

Jakes 2009.03.31. 10:17:22

@Carnivora:

Ez a baj veletek, aki nem úgy gondolkodik, mint ti az már csak kommunista lehet.

ittlako 2009.04.04. 20:29:02

Kedves Látogatók!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik megtisztelték eseményünket a látogatásukkal.
Sajnos az illetékesektől ismételten nem járt ki számunkra ez a tisztelet, így részönkről sem számukra a köszönet.
Talán ez sokak számára érthetőbbé teszi ezt konfliktus kezelést, és ezáltal beláthatóbbá válik a számukra ezen küzdelmünk lényege.

Carnivora (törölt) 2009.04.04. 21:47:17

Tisztánlátás végett az Érsek féle alávaló hazug riposztra egy igaz magyar ember reakciója:

A lakók képviseletében Széchenyi Ernő elmondta: naponta 1500-1800 jármű halad el otthonaik előtt. Korábban az érintett 86 porta tulajdonosai – hármuk kivételével – tiltakozó levelet írtak alá, amit eljuttattak a város vezetőinek is.

A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy az útszakaszt a Forgách Simon utcánál sorompóval zárják le, és a szállítójárművek alternatív útvonalon – a Turai út felől – közelítsék meg a Bosch-t. A lakók sérelmezik, hogy kérésükkel nem foglalkoztak érdemben. Mi több, szerintük a polgármester sértő módon reagált a felvetéseikre, amikor azt állította, hogy néhány frusztrált lakó egyéni érdekből piszkálja fel a csendes többséget. Mindezeken túl azt sem értik, hogy az illetékes hatóságok miért változtatják meg álláspontjukat időről időre a kérdésben.

www.heol.hu/heves/kozelet/nyugalmat-a-kolcsey-utcaba-autos-demonstracio-hatvanban-223994

Ezek után kedves elvtársak lehet még bohóckodni ...egy olyan pártbiztos háta mögött, aki a sajtóból tudja meg, hogy az a cég most kért csődvédelmet maga ellen, aki anno bizonyára megvette kilóra, mert másképpen érthetetlen ez a megyei HospInvest jelenség.

Carnivora (törölt) 2009.04.05. 21:22:44

Na kedden nyilatkozik a polgármester úr a kórházról mit sikerült nekik elintéznez lesz most a fő pioritás ... HospInvest bukik nem nagyon lesz itt egészségügyi ellátás. Érsek Zsolt igyekezhet helyreállítani a renoméját ...

Carnivora (törölt) 2009.04.06. 08:21:19

@Jakes:

Tudod a tettek :P

konzervatorium.blog.hu/2009/04/05/semmik_vagyunk_minden_leszunk

index.hu/video/2009/04/05/bajnai_napja/

A tuti reformer csapat Bajnai a hajdúbétet is jól megreformálta ...

Különösen Gyurcsány Feritől aranyos:

Föl, föl, ti rabjai a földnek
Föl, föl, te éhes proletár!

Legvégül:
reakcio.blog.hu/2009/04/06/ket_ok_amiert_vege_a_szociknak

Jakes 2009.04.06. 09:37:21

@Carnivora: Ki vagy te? Yoda, aki mindig mindent tud? Nem tudsz te semmit Bajnairól meg a többiről, csak hallasz egy-két mondatot egy-két gyűlésen és azt itt leírod, mintha olyan okos és tájékozott lennél!

Egyébként, nem is tudom, hogy melyik párt alkalmaz kommunista eszközöket a hatalom megszerzésére!

Carnivora (törölt) 2009.04.06. 10:07:11

@Jakes:
Nem én csak tájékozódom neked sem ártana Dallam-Jakes ... nem kellenek gyűlések elég , ha nem csupán a Néphazugságot forgatod.

www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/a-hajdu-bet-es-a-libasokk-esete-a-wallis-rt-vel/cn/haon-news-FCUWeb-20090331-1059399399

Jakes 2009.04.06. 14:04:51

@Carnivora: Nekem nem kell ilyen segítség!

Néhány erősen elvakult jobboldali internetes oldalnak nem tudok hinni!
A Népszabadságot (mert gondolom erre gondoltál) nem szoktam olvasni! Úgyhogy ezt most benézted.
De miért Néphazugság? Talán mert nem nonstop imazsámoly a fidesz felé fordítva?

Carnivora (törölt) 2009.04.06. 14:21:35

@Jakes:

Melyik is volt elvakult jobboldali hírlap? :D

bocskor68 2009.04.20. 18:05:24

@combos99:
A Kölcsey utca problémájának a hivatal által javasolt megoldásáról !
Meg kell szélesíteni az utat ?
Persze ! Nyilvánítsuk egyből autópályává ! Az itt tapasztalható közlekedési morál úgy is azt tükrözi ! Csak a kerítések hiányoznak és az elválasztó sövény a szallagkorlátokkal !
Végiggondoltad combos99, hogy mire bólogatsz olyan bőszen?
Ez itt neked csak vitafórum de mi itt élünk !
A gyerekeim még egy értelmeset nem bicikliztek az salyát utcájukban !Gyanítom hogy egy csendes mellékutca zajtól és portól mentes házikójában vagy ennyire okos ! Gyere ide lakni és megtapasztalhatod azt amiről most fogalmad sincs ! amíg ezeket a sorokat leírtam kb 70 autó ment el a ház előtt !
Nem érdekelnek "az eredmények" amikor azt látom, hogy a város vezetői felfogni is képtelenek a mi problémáinkat ! Lehet tőlem kacsalábon forgó is a majdani buszpályaudvar, ha nem tudok kikanyarodni a Kölcseyből mert minden irányból áll a kocsisor !
Gondolkozz kérlek mielőtt nagyon okos próbálsz lenni !
És magasról teszek rá hogy ki is volt az aki lenyúlt ennyi vagy annyi lóvét ! Mondhatni hozzászoktunk ! Csak annyit szeretnénk, ha a mi gondunkkal is érdemben foglalkoznának ! Nem pedig átlátszó hazugságokkal húznák az időt !
Igazából elgondolkodtató, hogy valyon mi az amitől valaki ennyire elvakult tud lenni !?
Nem érzitek, hogy a szent vezetőitek titeket is megvezetnek ? Persze akinek elég a lerágott csont is azon nem lehet segíteni !
De visszatérve a lényeghez !
Ez itt a Kölcsey utca problémájának a fóruma !
Ha valaki tud megoldást azt szívesen vesszük de a hülyeségekből már elég !
süti beállítások módosítása