2009.03.07.
10:00

Írta: hatvaniblog

Fideszes havilap indult!

Napokban került a postaládákba a Fidesz választókerületi havilapja. Az újság ingyenes és várhatóan az is marad és Hatvan valamint a környező települések politikai életébe, botrányaiba nyújt betekintést.

18 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr91986613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dallam 2009.03.07. 11:34:25

Tény, hatvan politikai életében eddig - a választásokat kivéve - nem volt jellemző a mocskolódás. (akkor is csak egyoldalúan!)
Most megjelent ez is "kampányon kívül".

Kérdés:
- közhasznú alapítvány eleve, hogy jelenthet meg egy politikai havilapot? (törvényellenes)

- Van ennek egyáltalán engedélye?

- Miből finanszírozzák? Adományokból, amiből még adó visszatérítést is kapnak?

- a írójának - meg nem erősített hírek szerint egy ember több néven - esetében kritérium volt-e hogy fogalmazni ne tudjon ill. VALÓS tényeket nem szabad leírnia? (elolvasva a lapot: igen)

Más: Nem egy lap jelent meg, hanem kettő. o. s. szintén fideszes képviselőnek is jelent meg február végén valami "szösszenete". Akkor most ez külön van?

A most megjelent lapban 2 képviselő "megmenti" Hatvant. A másik két képviselőjük nem segít ebben? (róluk nem szól a hír)

Összességében:
-semmi új információ,
- az ismert események elferdített, stílustalan, egyoldalú kommentálása gusztustalanul
- az olvasók lenézése (ha nem így lenne, ennyi butaságot nem írnának le)
- ha már újítani akarnak miért nem a javaslataikat írják le(talán azokból kevés van?)Valahol azt olvastam, hogy több mint 100 javaslatukat söpörték le. Mik ezek? Erről senki nem tud semmit!

Kérdés: Az alapító és a kuratórium elnöke ismeri-e azt a mondást, hogy akinek vaj van a fején, az ne menjen a Napra?

Magam részéről ehhez a témához nem akarok többet hozzászólni.

babuci2005 2009.03.08. 11:12:27

Hát a Fidesz bizonyára köszöni az ingyen reklámot! :D

babuci2005 2009.03.08. 11:23:18

Hahó Dallam! Kicsit furcsán muzsikálsz. Nincs sok harmónia az írásaidban, mintha gyűlölnéd a Fideszt és a jobb oldalt. Nem szép dolog helyi politikusként (vagy rosszul sejtem?). Ráadásul most meg egy újságtól betojtál. :))) Végre valakik nyíltan felvállalják a helyi közélet eddig egyoldalúan bemutatott ügyeit. Hát miért kell ettől félni? Csak olvasd el a Hatvani Hírekben a március 15-i hírdetést. Tele van helyesírási hibákkal! Ciki, nem?

Carnivora (törölt) 2009.03.08. 18:38:47

Hiánypótló tényszerű hírlap ... ideje a jónépnek megtudni a híreket a valóságról. -

talajos 2009.03.08. 23:03:40

@Carnivora: Honnan tudod, hogy ez a valóság????

Dallam 2009.03.09. 08:55:19

@babuci2005:
-Még a szót is gyűlölöm, hogy politikus!
Nem tudom kire gondoltál, de mellé.
- Nem aszerint válogatom ismerőseimet, hogy milyen a politikai nézetük.
- A közélet bemutatása: nem is ismeri Hatvan életét aki ezeket írta! Néha nézd meg a HTV műsorát! Abból többet tudsz meg - testületi ülések - mint a szóbeszédekből.(nagyobb kabarét csinálnak a helyi fideszesek mint néhány színházban)
- NEKEM soha semmitől nem kellett és vélhetőleg a jövőben sem kell félnem.
- A Hatvani Híreket sem én szerkesztem...

Összegzés: Nem tudom ki lehetsz, nem is érdekel. Az azért jellemző, hogy ha valaki felemeli szavát a hülyeségek ellen, az SZÁMOTOKRA - valóban balos szavazó vagyok - rögtön ellenség!

Azt azért minden JÓZAN ember látja, hogy ennek az újságnak nem a tájékoztatás a célja, hanem vélhetőleg EGY ember(?) országgyűlési-képviselő jelöltségét készíti el, ill a helyi fidesz önkormányzati választását.
Tényleg nem fogok SEMMI provokációra válaszolni, mert annyira azért nem érdekel, illetve, annyit sem ér, hogy időt szánjak rá.

ui: Azt azért tényleg elolvasnám - kommentárt nem fűznék hozzá - , hogy mi is volt a fidesznek az a több mint 100 javaslata?!

Carnivora (törölt) 2009.03.09. 12:14:16

@talajos:

Itt élek a városban ... elég lenne kinyitni a szemed. Már nem jó irányba haladnak a dolgok ...

Az más kérdés kivitelezhető programot a Fidesztől sem láttam még helyi szinten , ahogyan országosan sem. A különböző problémákra felhívják a figyelmet , de tényleges programot nem látni mit csinálnának másképpen. Ez a baja ennek a mai magyar demokráciának, ezért ülünk itt a szarban. -

Safringer 2009.03.09. 17:15:58

Meglepő az lett volna ha Dallam kartárs nem böffent a hír hallatán.
Szeme már nyilván jojózott, ezért nem tudta végigolvasni a szöveget a leszavazott javaslatokról:
- Védtelenül a HPV vírussal szemben
- Iskolai tej program
- az újhatvani templom felújítása
- a helyi adók 2009-es csökkentése
- Kölcsey utca forgalmának megoldása

Cáfolat - eddig - nem érkezett Szombatiék cégének támogatására, de egyetlen más negatív meglátásra se. Mocskolódás? Ha dallam hangvételét tekintjük etalonnak, akkor ahhoz képest ebben a lapban minden szó csupán langyos bájolgás. :)

De különben ez a lap lehetőséget kíván adni minden civil kezdeményezésnek, véleménynek, tessenek írni bele!
Dallam pajtás súlyos fóbiájából következik, hogy - érintőlegesen - minden alkalmat megragad egy általa nem kedvelt képviselő gúnyolására. Ez a szintje szegénynek!

talajos 2009.03.09. 18:05:00

@Carnivora: Te bekötött szemmel élsz, hogy ez a lap kell a megvilágosulásodhoz? Mindenki látja ismeri a problémákat, csak zseniálisan elbeszélnek mellettük azok, akiknek meg kellene oldaniuk.

combos99 2009.03.09. 20:03:22

Nekem nem is igazán az újsággal van a gondom, hanem azzal, hogy kik ma a jobboldal megszemélyesítői Hatvanban!? Nem akarok a FIDESZ képviselőkön viccelődni, mert ők szerintem eleve azok. Nincs egy ismert, megbecsült név köztük! (Akit meg ismernek, azt talán meg jobb lenne, ha nem ismernék, annyi embernek főződik hozzá keserű és zsebbevágó rossz emléke. Megjegyzem, többen emlékeznek arra amikor ő akart lenni az MSZMP titkár! Lehet, hogy ő már elfelejtette?
Ha belekezdenek valamibe, az miért nem színvonalas? A negatív a sárdobálós kampányba 2006-ban már belebukott a jobboldal. ÉBRESZTŐ!
Amiket feszegetnek azok nevetségesek! Még én - aki nagyon várom, hogy végre történjen valami pozitív ami a jobboldalhoz kötődik -is csalódottan veszem tudomásul ennek az irománynak a megjelenését. Fáj, de be kell látnom, hogy a bírálóknak igaza van, mert ez szakmailag is nagyon gyenge.
Röviden:VÍRUS - írj le 10 várost, ahol megtörtént folyamatosan az oltás, ha jobboldali a vezetés akkor 5 is elég. Nem az lenne az igazi megoldás, ha ez indokolt, hogy az OEP támogassa? TEJ -az indoklás nevetséges, de a mai gyerekek fele nem is iszik az orvosok jelentős véleménye szerint egy bizonyos kortól már napi egy pohár is bőven elég. Az meg, hogy azért kell mert valakinek otthon a rohanásban nincs ideje? Akkor a tehetős gyerekeket is támogassák akiknek nincs erre szüksége? TEMPLOM - aki itt él, az tudja, hogy Érsek személyesen volt a váci püspöknél ez ügyben. Az meg különösen furcsa, hogy az új-hatvani temetőt az egyház PÉNZÉRT bérbe adja, de a városon kérik számon a fejlesztést!ADÓK -egyszerre csökkenteni és közben fejleszteni is? pl. Kölcsey utat ami több 100 millió? Alapvető matematika sem megy? Tudjuk: bevétel és kiadás!KÖLCSEY - amikor lassan elkészül az elkerülő út akkor kezdik követelni? Volt olyan vállalkozó akinek a buszai és a teherautói ott közlekedtek és parkolta, akkor jó volt? Most már nincs egy kis türelem? Amúgy kinek a polgármestersége ideje alatt került oda az ipari park? SZEMÉLYES betámadások - az interneten a google használatával a mai napig fenn vannak a nyilvános adatok. 20 másodperc alatt megtaláltam. 327-ből rengeteg EGYÉNI fejlesztések voltak 1 millió környékén főleg Kaposvárról, ami tudvalévő nem igazán szoci.Pályázat kitöltése -rajta van - kb 1-2 óra.
Ki is írjon ebbe cikket? Akinek gusztusa van .
Meggyőződésem, hogy sokkal színvonalasabb dolog jelent volna meg, ha ma a FIDESZ városunkban K. főorvos ,L. gyógyszerész, SZ. politikus jegyzi. Hol is vannak? Nem vállalja, bár érzelmileg kötődik, a másik kizárva , a harmadik a háttérbe szorítva.Akkor?
Nem kell azon csodálkozni, hogy valakin viccelődnek, ha azon TÉNYLEG lehet. (sajnos lehet)
Mi lehet a megoldás? Új, hiteles emberek a FIDESZ élén! (Esetleg a helyi jobboldalon. Kár, hogy nincs erős MDF a városban, mert még az is megoldás lehetne. Sajnos Mátét is kizárták ha jól tudom, az öregeket meg nem akarom bántani, de félek, hogy bennük meg nincs meg az a tűz ami ide kell.
Igaza van carnivorának! Nyílt szemmel kell járni a városban. Kevés az, ha a bírálók bele- bele kapnak valamibe. Kivitelezhető saját ötletek kellenek!Tény, ma a FIDESZ-nek ilyenek nincsenek. Sajnos régen sem volt. Jellemző a helyzetre, hogy 2006-ban saját önálló polgármester jelöltjük sem volt (én ennél a résznél akadtam ki véglegesen. A kampányfőnökük emlékeim szerint volt MSZMP-s, MSZP-s, Új Baloldalos stb. Nem akarom bántani, mert semmi bajom vele, de ez jellemző.) A FIDESZ jelenlegi vezetője miért nem mérette meg magát Polgármesternek, vagy képviselőnek? Ma is rejtély.
Akkor most megint: mi lehet a megoldás? MDF, KDNP (csak önállóan!), esetleg más?
Esetleg JOBB híján megint a szocik?

Carnivora (törölt) 2009.03.09. 21:34:39

@talajos:

Én látom a Dallam félék nem látják, és sokan vannak a maguk kis álomvilágukban ... így legalább pÁr percet elgondolkoznak ...

talajos 2009.03.09. 22:00:17

@Carnivora: Ne nagyon hasonlitgas dallamhoz mert, nem vagyok MSZP párti sem semmilyen párti. Csak szeretném látni a fejlődést és nem a mindenkori ködöt. Hányingerem van minden politikustól. 100%- ban egyetértek combos99-el.
Ha te még hiszel a politikusokban akkor nézd meg a rendszerváltáskori anyagi helyzetüket és nézd meg mostanit. Nem kell még Hatvanból sem kimenned. Ha ezt megtetted akkor nézzél körül nálatok otthon és kezdjél el gondolkodni. Majd csak rájössz miről van szó.

babuci2005 2009.03.10. 01:24:13

De jó, hogy ennyit írtok és beszéltek a Megyehatárról és a helyi Fideszről. De jót tesztek velük! Ennyi ingyen reklámot, szerintem röhögnek a markukban! Az is látszik, hogy az MSZP-sek az összes nagyágyúikat (márha vannak ebben a városban ilyenek) ide öszpontosítják. Egy újság és egy ici-pici politikai-szellő ekkora káoszt okoz a szoci oldalon. Mintha félni vagy takargatni valótok lenne. De vicces :DDDD

Carnivora (törölt) 2009.03.10. 11:29:18

@combos99:

Feri megmentője a Fidesz maga
2009.03.10. 10:01 laspalmas

Az államcsőd árnyékában vajon mi van a Fidesz nyitóoldalán? Hát ez:
m.blog.hu/va/vastagbor/image/2009/03/1236605671.jpg

Lagymatag banda...

Azért kár volt ezt kirakni, mert Fodor Gábi azt mondta, hogy a 300 Ft-os sarc lenépszavazása miatt van most 300 felett az euró. Ugyan...

Kit érdekel a vizitdíj? Azóta eltelt egy év. Elég fordulatosra sikerült, többek között jött egy gazdasági válság. Majd Magyarország megmentője, az IMF hitel. Hm, erről valami? Nem, semmi. Persze, tudom, nem ők a kormánypárt, de néha azért felrakhatnának valami új lemezt is, nagyon fárasztó már az unalomig ismert "Ne az emberekkel fizettessék meg", "Új választás kell", "Gyurcsány mondjon le".

-

vastagbor.blog.hu ... nálunk ugyanaz megy kicsiben. Az egy, hogy a szocik mostanában ámokfutás szerűen intézkednek mindenfelé , de hol van az alternatíva?

Carnivora (törölt) 2009.03.10. 11:40:59

@babuci2005:

Itt Dallam elvtárson kívül más fizetett ember nem látok a hivataltól :D
Egyébként itt van egy jó kis jobboldali polgári lapról egy kis megfontolandó idézet:

"Amúgy tényleg, van valakinek fingja arról, hogy mit csinálna Orbán kormányra kerülve? Persze, lehet találgatni, meg következtetéseket levonni az 1998–2002 közötti időszakból, illetve a Kéri-féle titkos beszédből – azt azonban valljuk be, hogy egy kormányra készülő párttól ez kevés. Nagyon gyorsan össze kéne hívni egy csomó kockafejű, szemüveges szakértőt, és megmutatni őket a kamerának; aztán íratni velük egy háromezer oldalas anyagot, ami tele van számokkal, hárombetűs rövidítésekkel meg idegen szavakkal, s ezt kitenni a kirakatba, erre támaszkodni beszéd közben, ezt cipelni stúdióról stúdióra. És a nagy szavak mellett kis szavakat is mondani.

Mert a szocialisták és a liberálisok tényleg teljesen szétzüllesztették ezt az országot, s reális esélye csak a Fidesznek van arra, hogy leváltsa őket. 2010-et nem kéne elbaszni. Ja, és a 2010–2014 közötti időszakot sem.

reakcio.blog.hu/2009/03/09/ami_keves_az_keves "

Ugyanezt helyi szinten is fellehetne tenni. Mi lenne a városban reális terveknek megfelelően így a válság közepette?

combos99 2009.03.10. 12:04:01

Azt gondolom, lassan már néhányan értik miről beszélek! Programot mondjanak a helyi fidesz vezetői és ne kisgyerek módjára próbálják cukkolni Érseket és csapatát.
Akkor: mit szeretnének csinálni, miből, mikorra stb.
Az a baj, hogy ettől a garnitúrától ilyeneket ne várjunk. Hiteles, felkészült, jobboldali vezetőket Hatvanba! (Ezektől csak ennyire futotta, ne is hibáztassuk őket ezért.Kíváncsi lennék, annak idején hány fő választotta meg őket? Voltak legalább 20-an?)

Új irányt Magyarország!(Hatvanban kivel?)

Akkor most tényleg volt több mint száz javaslat, vagy nem? (Kérjünk szünetet és gyerünk kajálni jellegűt is elfogadok ha nincs más!)

Jakes 2009.03.28. 09:15:12

@babuci2005: Engem nem összpontosítanak, meg szerintem senkit az MSZP-sek!
Nem olyanok vagyunk, mint te, hogy parancsszóra ugrassz!

Jakes 2009.03.28. 09:17:58

@Safringer: Menjünk sorba!
Iskola tej - nevetséges és felesleges
helyi adók - 2010-ben csökkentik az adókat
templom - az újhatvani városközpont felújításában úgytudom benne lesz
a másik kettő no comment.

De ez csak 5. hol a többi 95?

Hazug embert hamarabb, mint a ......!
süti beállítások módosítása