2008.10.07.
13:35

Írta: hatvaniblog

Találós kérdés!

Az előző postban a cenzúráról másoltunk be egy bejegyzést. Találós kérdésünk pedig a következő:

Melyik az a magát jobboldalinak valló önkormányzati képviselő által működtetett blog, amely még a XXI. században is él a cenzúra eszközével - (minden beérkező véleményt csak előzetes cenzúra után jelenít meg) ?

Megfejtéseket kommentben várjuk!

Update 1.:

Mivel ez egy nehéz kérdés adunk egy segítő mentőövet is: Ez  képviselő közismert arról, hogy igen gyakran megváltoztatja véleményét, mások által kezdeményezett akciókat magáénak vall, a saját maga által megszavazott rendeletet hevesen támadja és tüzzel vassal küzd ellene.

 

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr72701089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majd 2008.10.07. 14:28:26

FIRST!

Szerintem Oroján a megfejtés!!! Rá illik a leírás!

Dezső 2008.10.07. 15:24:52

Könnyű volt a megoldás!
Igazából ez akkor meglepő - már mint a cenzúrázás - mert az volt az álláspontja, hogy azért nem megy közmeghallgatásokra- ami amúgy Testületi ülés - mert így tartja KÖZVETLENÜL a kapcsolatot a hatvaniakkal.
Erről ennyit.
Mentségére mondva, csak így tudja kikerülni személyével kapcsolatos kritikai megjegyzéseket mind két oldalról. A kritikát meg nem tűri... jöhetett a cenzúra....

Oroján Sándor 2008.10.07. 18:08:44

Én is magamra tippelnék. :)

Lesz valami sorsolás is? Egyébként minden komment felkerül az orojan.blog.hu -ra, amely nem méltatlan az írásbeliség műfajához. Az előzetes moderálást egyénként a hatvan.blog.hu is régóta alkalmazza, ahogyan a blogok többségénél ez megszokott. Egyszer Balla Attila kommentjét is kivették, mert kellemetlen volt nekik. Pedig csúnya szavakat nem írt Hatvan önkormányzati képviselője...

A hatvan.blog.hu szerkesztőinek külön köszönöm a megkülönböztetett figyelmet.

Carnivora (törölt) 2008.10.07. 18:53:31

Mondjuk nem csoda, hogy van előzetes moderálás lásd. a sok megengedhetetlen gusztustalan támadás a személye ellen.
Manapság elég sok blog-on van.

Találós kérdésnek jobb lenne a 21. században, miért nincsen több politikusnak blog? fórum?

hatvaniblog 2008.10.07. 19:49:33

Kedves Sándor!

1. Hazudsz akkor amikor azt állítod, hogy minden komment felkerül a blogodra.

2. Hazudsz akkor amikor azt állítod, hogy mi előzetesen moderálunk (ezt te is tapasztalhattad hiszen hozzászóltál és egyből megjelent) soha nem moderáltunk ilyen módon

3. Nagyon sok kommentet kivettünk utólag, hiszen nem helyénvaló dolgokat tartalmazott (olyan dolgokat ami nem fér bele a szabad véleménynyilvánításban, vagy üzeneteket tartalmazott - továbbra sem vagyunk senkinek az üzenetközpontja)

Nagy örömmel vettük azonban, hogy a képviselő úr nem tiltakozott a politikájával kapcsolatos véleményeken.

Sándor:
Lejáratás nem volt soha a célunk, mindössze egy jelenségre hívtuk fel az olvasók figyelmét.

Oroján Sándor 2008.10.07. 21:08:15

1. Azt írtam (feljebb is olvasható): "minden komment felkerül az orojan.blog.hu -ra, amely nem méltatlan az írásbeliség műfajához". Tehát nem hazudok, te hazudsz, ha ezt állítod rólam, hamis idézet alapján...

2. Az előzetes moderálás (bár ismerőseim szerint volt ilyen, én viszont amint látod tagként írok, vagyis közvetlenül nem tudhatom) tekintetében bizonyítékom nincs, de egy dolog tény, amit te is elismersz: utólag Balla Attila, önkormányzati képviselő névvel felvállalt kommentjét kimoderáltátok. Elnézést, ha "hazudtam" - nem előzetesen, utólag moderáltok most. Fenntartom: hónapokkal ezelőtt egy kommentezőtök szerint létezett előzetes moderálás.

3. Írod: "Nagyon sok kommentet kivettünk utólag, hiszen nem helyénvaló dolgokat tartalmazott (olyan dolgokat ami nem fér bele a szabad véleménynyilvánításban, vagy üzeneteket tartalmazott - továbbra sem vagyunk senkinek az üzenetközpontja)" Szóval azt veszitek ki, ami nektek nem tetszik. Nem fér bele a szabad véleménynyilvánításba? Miközben szerintetek a személyeskedő pocskondiázást nekem fel kéne tennem a blogomra, ti a névvel, arccal vállalt, megfelelő hangnemű képviselői kommenteket is kihúzzátok? Na ez a múlt század, drága felebarátom, ez a kettős mérce.

Kérlek, írd meg, ki vagy, kedves "Hatvan" nevű ismerősöm, akivel ezek szerint tegeződünk, hogy ha a jövőben ismét alaptalanul rágalmazol hazugsággal, beperelhesselek.
Én vállalom a véleményem. Talán neked fáj, hogy én megtehetem, mert nem hazudok.

Jelen "szociálista-fórumos" blog mellett ajánlom minden tisztelt olvasó figyelmébe az orojan.blog.hu-t. Ez volt a reklám helye, köszönöm a szerkesztőknek a lehetőséget. :)

akárki 2008.10.07. 21:13:28

Jelenség?

Kedves Hatvan?

Vajon ez a lényegében egy földrajzi név - szerinted - nem sérti emberek érzését. Azokét, akik itt élnek és esetleg nincsenek veled azonos véleményen?

Miért nem Hatvan-MDF néven indítottad oldalad? Az világosabb, azonosíthatóbb lenne!
Így persze könnyű valakit cikizni, egy olyan személyt aki vállalja arcát!

Az én találós kérdésem - kérdésem: Oroján Sándor kivételével melyik önkormányzati képviselő vállal netes nyilvánosságot Hatvanban? Lehet az is, hogy tájékozatlan vagyok, de másról én nem tudok!

Ezek után érthetek vele egyet kérdésekben, vagy lehet vele ellenkező a véleményem, viszont a nyilvánosság előtti első névvel vállalt kezdeményezés érdeme az övé marad!!!

(Ez egy próba, kíváncsi vagyok meddig marad fenn a bejegyzés a hatvan-blogon! Ameddig igen, a kezdeményezésben ezüstérmes a helyi MDF!)

hatvaniblog 2008.10.07. 21:58:13

Sándor!

1. Ellenben veled mi nem a blogra vonatkozó pocskondiázást moderáljuk. Azok a kereteket kell betartani amig nem sértő valaki más családjára, etnikai hovatartozására a komment. Valamint az üzengetést is kivettük ez mint már sokszor mondtuk nem üzenőfelület. Te nem tűröd a kritikát, mi fent hagytunk minden politikailag kritikus megjegyzést. Ezért jött létre a blog.

2. Látod megint nem tájékozódsz és össze vissza irogatsz. Ez nem gond. Megszoktuk tőled a véleményváltoztatást.

3. Már leirtuk, hogy nem gond ha pocskondiáznak minket, szabad országban élünk szerencsére bárki bármikor megteheti! Vissza is nézheted a kommenteket ha szeretnéd még most is van bőven olyan ami minket birál.

Elszomorító, hogy második hozzászólásodban már perrel fenyegetőzöl. Ez mindnnél jobban minősit téged.

Nekünk ehhez se kedvünk se időnk, igy a jövőben veled és tevékenységeddel nem kívánunk foglalkozni.

Nem véletlen, hogy nem névvel vállaltuk ezt a dolgot. Rossz is lenne, ha csak egy ember irná a blogot és csak egy témáról szólna. A sokszínűség volt a cél a blog indításánál.

Oroján Sándor 2008.10.07. 22:24:44

Sajnálom, hogy inkognítóban maradsz, maradtok. Ciki lenne az ercotokat, neveteket adni a rágalomhoz.

Sok víz lefolyna az Zagyván, amíg én bárkit beperelnék... Csak szerettem volna, ha abbahagyjátok a rágalmazást. Ez sikerült, hiszen máris inkább tovább álltok, nem foglalkoztok velem. Elszúrtátok, hát van ilyen. Nem kéne indulatból rágalmazni.

Mindenesetre kibújt a szög a zsákból, kimutattátok fogatok fehérjét, hogy valójában melyik oldalhoz tartoztok. És ez fontos. Ezért már megérte ez a két poszt. Persze ha Érsek Zsolt összeadási hibát vét írásban, ha szocik önmaguknak mondanak ellent hétről hétre, ha a lokálpatrióták beszélnek butaságot, és vádolnak minket hazugsággal hamisan, arra rá se hederítetek...

A szocialista-patrióta-fórumos blog szerkesztéséhez további sok sikert kívánok, ha megnyugtat titeket: én se fogok gyakran ide írni. Ha nem foglalkoztok velem, és továbbra is az érdektelenség sörű ködébe vesző cikkeket publikáljátok, akkor biztosan nem.

A blogotok látszólagos pártatlansága viszont odaveszett... (most majd megmagyarázhatjátok, hogy ez is cél volt) :)

hatvaniblog 2008.10.07. 22:31:09

szocialista-patrióta-fórumos blog

:)

Öröm, hogy ezt meg tudtuk beszélni.

Dezső 2008.10.08. 07:34:42

Azt gondolom, sikerült a jelenségre felhívni a figyelmet. Néhány aprósággal hagy egészítsem ki:
- míg nem jöttem rá, hogy milyen felesleges megpróbálni nevezettet meggyőzni, próbáltam neki írni. Miután rájöttem, hogy ez felesleges, poénosan próbáltam megközelíteni amit egy bejegyzésében ő is szorgalmazott. (semmi bántó). Nem kapott megjelenési lehetőséget.

-véleményeinek gyakori és követhetetlen módosításai legendásak, erről nincs mit vitatkozni.

- miután "politikus lett" vállalnia kell a NÉP kritikáját is! ( nem csak az egyéni képviselőknek, a listásoknak is!)

-AZ A TÉVHIT, HOGY EZ TÉMA AZ ő LEJÁRATÁSÁRA INDULT!
NEM KELL NEKI EHHEZ SEGÍTSÉG....
Amit Hatvan is ír: nem a politikájával(?)- van neki ilyen? - foglalkozik a téma! Ébresztő!
- azért van itt pozitívum is: Magára ismert a leírásból és csak a cenzúra tényét vitatta.! Gondolom, a többit elfogadta. Még van remény, mert az jó jel, hogy van valamiféle önismeret.

özséb 2008.10.08. 11:25:09

hűha!
vihar van a biliben gyerekek?
mulatságosak vagytok így. kéne nektek egy mediátor. nem hívjátok ki a fókuszt? vagy nem is! inkább mónika sót javaslok!!!

Kérdőjel 2008.10.09. 05:24:41

Nevezett személynek van egy blogja, ahol az általa is megszavazott rendeletet támadja? Ezen a blogon fordult elő, - ahol egyébként gyakorlatilag senki nem mond véleményt, vagy nem jelenhet meg, mert nem ért egyet vele(?) - ahol elindítanak egy kérdést és amikor "vesztésre áll" 1 éjszaka alatt kb 80-an szavaznak neki "megfelelően"?
Hülyének néz ez mindenkit?
Ti is várjátok már az "új eredeti ötletét"?

csáp 2008.10.09. 08:56:12

Oroján Sándor hazudik.

Mindig korrket stílusban, higgadtan fogalmaztam kommentjeimben. Volt, hogy megvédtem.

Most az utolsó kommentenemet a csendrendelettel kapcsolatban már nem bírta el. Cenzúrázott.

Oroján Úr! Ez cnezúra. Az Interneten... Kínai diktatúra tart itt. Meg Ön.

Az pedig, hogy önmaga által megszavazott rendeletet támadj,a komikus, politikai dilettantizmus.

Félrevezették a gonoszok. Tujuk. Egyébként a "Fidesz nem téved". Oroján Sándor sem.

Márpedig, ha cenzúra nem tévedés az Ön blogján (gondolom nem az alpolgármester ötlete volt, aztán elhitette Önnel, hogy jó dolog..), akkor az Ön által képviselt értékrendnek, ahol nem szabad a vélemény, semmi keresnivalója a város képviselő-testületében.

Vazul 2008.10.10. 08:23:07

Lenne nekem is egy találós kérdésem:

Melyik blogról idézem?

"Hatvanban azonban marad a házibuli vagy az utcai party, persze lehet moziba is menni, csak nem Hatvanban. A képviselőtesület 10 után fellőtte a pizsamát mindenkinek: 17:0 nincs mese ("A Képviselő-testület 17 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül") Persze most jön a magyarázkodás és a visszakozás, hogy majd felülvizsgálják meg megmérik keresztbe hosszába, hogy talán nyáron, Nah persze..."

Nem értem ezt a nagy duzzogást, hogy ha rajtatok kívül más is felveti a változtatás szükségességét, akkor miért pont arra tapadtok? Nem inkább érvekkel a többi képviselőt is meg kéne keresnetek ahhoz, hogy a 17:0 forduljon? Most akkor Ti akarjátok egyáltalán a rendelet felülvizsgálatát, avagy az idézet bejegyzés címe számotokra máris mértékadó, ha benne vagytok? (A buli színe...)

Komolyan! Az ilyen megnyilvánulásoktól válik szegfűszagúvá a tulipán! Miért nem azzal foglalkoztok, hogy milyen módosítás lenne kölcsönösen elfogadható idősnek és fiatalnak egyaránt? Amit most csináltok, az nem közéleti szereplés, sokkal inkább óvodások acsarkodása a homokozóban....

hatvaniblog 2008.10.10. 10:21:12

Vazul!

Úgy érzem kicsit félreértetted irásunkat, lehet nem fogalmaztunk elég pontosan és nem jött át az idézett cikkből a cinikus hangnem.

Mi egyértelműen a szórakozóhelyek nyitvatartását támogattuk az első perctől kezdve, amellett hogy bemutattuk minkét oldal véleményét!

Nagy öröm, hogy a fidesz frakció meggondolta magát és a bezárások megszavazása után véleményt váltott és elkezdett harcolni azért, hogy megszüntetésre kerüljön a rendelet.

Azonban várható volt, hogy néhány héttel azután, hogy megszavazta hirtelen meg akarja szüntetni és ezt elkezdi kommunikálni, csak az ügynek árt ezzel és komolytalanná teszi a vállalkozókat, fiatalokat és azokik ezt képviselik az első perctől kezdve. Rossz volt a kommunikáció és rossz volt az időzítés. Abba a helyzetben a -csöndben maradok mert kicsit ludas vagyok- lett volna a helyes döntés, és később, fél év elteltével mondhatták volna azt, hogy felülvizsgáltuk a kérdést, látjuk a városban, hogy a rendelet nem tett jót a fiataloknak és a vállalkozóknak igy úgy gondoljuk, hogy vissza kellene vonni és át kellene gondolni az egész ügyet.

Amikor előkerült az ügy bemutattuk a két véleményt:

1. A rendeletet ami korlátozza és ami meg lett szavazva.

2. Az egyetlen megjelenő ellenvéleményt és -fontos- javaslatot ami orvosolta volna a problémát.

Tehát itt nem csak arról szólt a dolog, hogy nem nem soha csendrendelet, hanem arról, hogy ha valós a probléma és gondok vannak bizonyos helyeken, akkor milyen lépésekkel lehetne megoldani a helyzetet.

Egyébként elég sokan és sokat vitatkoztak az ügyön ami nagy öröm volt.

strigli 2008.10.10. 18:08:27

T. Kommentezők!
Oroján már csak ilyen. Törtető, mindig az aktuálisan neki kedvező dolgokat vállaja fel. Nagyon nagy kárt okoz a jobboldalnak. Az egész blogja saját magáról szól, egoista, és rendkívűl unszimpatikus. Kár erre az emberre pazarolni az időtóket, és kár érte koptatni a billentyűzetet.

Király Sanyi 2008.10.12. 08:28:40

Sanyi blogján közel egy hónap alatt 11 témánál 18 bejegyzés - hozzászólás volt. ( arról nincs adat mennyi lett a cenzúra "áldozata")
Ebből saját nevén 4-et írt. Volt 3 vélemény ami egy- két soros volt, a hozzászólók sem előtte, sem ezután nem írtak.... (téma: szocik fikázása, Sanyi véleményét erősítendő tartalommal)
Ezeknek a 2 perces statisztikai adatok birtokában: állítása szerint, ezt a finoman szólva sem tömeges érdeklődésre számottevő blognak néhány nap alatt kb. 255 szavazója volt? Lehet, de ehhez még valami. A szavazás megkezdése után 1-2 napig szinte alig volt szavazat, majd a számára kellemetlen válasz lassan de biztosan növekedett. Hirtelen azonban 1(!) éjszaka alatt kb 90 szavazat érkezett őt támogatandó! Következő nap még néhány támogatás, majd jött a megállapítás: MÁR MEGINT NEKI - A TÉVEDHETETLENNEK - ADTAK IGAZAT AZ EMBEREK!
Mondjuk azt, hogy furcsának találom ezt az egész szavazásos történetet. (ítéljen mindenki maga, nem akarok befolyásolni senkit)
Azért van ami nagyon elgondolkoztat. Maga is megszavaz valamit, talán azért mert akkor ez tűnt népszerűnek. Később amikor egy politikai szervezet ez ellen van csatlakozik ehhez a nézethez, majd egy idő után már olyanná tűnik, mintha ő ellenezte volna. Megint nem minősítem.
A Fidesz azzal érvel, hogy a szocik félrevezették őket. ebből megint levonható néhány következtetés.

Ők annyira "gyengék fejben", hogy minden meg lehet velük tenni?

Lehet, hogy csak a népszerűség hajhászásuknak az áldozatai?

Amennyiben bizonytalanok valamiben miért nem tartózkodnak?

Miért nem sportszerűek annyira, hogy azt mondják: Felülbíráltuk álláspontunkat támogatjuk az MDF javaslatát? Nincs ennyi vér a "pucájukban"?
A szocik az elején megmondták, hogy egy idő után felülvizsgálják, és ha kell módosítanak. Az MDF első percben tiltakozott. Ezek követhetőek. Mit akar most akkor a FIDESZ "szellemi" vezére most? Esetleg holnap? Valaki tudja követni?

Dér Feri 2008.10.12. 15:58:30

Volt az MDF-nek egy álláspontja, csak támogatója nem volt véleményének a képviselők között.
Most egy képviselőt ország-világ előtt el kell kezdeni cikizni, mert kinyilatkozta, hogy egyet ért ezzel az állásponttal? Azért mert nem következetes? Bezzeg a szocik! Ők frankók, mert megígérték, hogy majd felülvizsgálják!
Javaslom, kötelezzétek a fideszes képviselőket, nekik most tilos megszavazni a rendelet módosítását, mert akkor nem zenghet oldalatokról köszönő hálaének a szoci tábornak!

Közben meg arról egy szó sem, miként lenne célszerű módosítani, mi lenne megfelelő szabályozás szerintetek. És ha a második változat se arat osztatlan sikert, akkor meg majd széttárjátok karjaitokat? Persze! Annak is majd Oroján Sanyi lesz az oka...

Király Sanyi 2008.10.12. 16:38:18

Kedves Feri! Kimondtad a lényeget. NEM mondja ki azt a nyilvánvaló tényt, hogy az MDF javaslataival egyetért!
Simán magáévá teszi. Ez már nem az első eset.
Parkolás. Jöttek a röhejes papírórájukkal, cikizték az MDF véleményét. Ezután ők támogatták a leghangosabban - tenni már nem tettek érte semmit - az aláírásgyűjtést.
Nekik nincs valami saját ötletük?
Azon kívül, hogy a "csúnya alpolgármester bácsi" félrevezette őket, mit tudnak még mondani ebben a témában újat?
Sanyi semminek az oka, nyugodj meg Feri! Semmi súlya sincs a város közéletében. Még a FIDESZ-ben sem veszik komolyan!

Dér Feri 2008.10.12. 18:48:57

Kedves Sanyi!
Most akkor jól kiszapultuk magunkat Oroján Sanyi buksi feje ürügyén, csak azt nem tudtuk meg, miben legyen a jövőben más, miben módosuljon majd maga a rendelet. :)
Kell a rend, de azt miként lehet mindenki számára kielégítő módon szabályozni? Egyáltalán, amíg itt azon polemizálunk, kié egy javaslat, és azt ki teszi magáévá /nem gondoltam, hogy ilyen perverz a Sanyi gyerek, hogy már rendeleteket is... :) hiába, no, ezt teszi a fiatalos hevület/, addig elterelődik a figyelem a lényegről, miként lesz ezután? Miként legyen? Erről kellene gondolkodnunk, erre a javaslatokat kiötlenünk.
Magyar átok a pártviszály, ami főként jobbra jellemző, bár újabban a másik oldal is ezt sínyli. Ha meg máshol nem látunk aktuális ellenfelet, akkor jöhet a párton belüli rivalizálás, avagy osztódás. Szinte csak erről szólt a rendszerváltozás utáni politika. Ha csak feleannyira is igaz, Sanyi súlytalansága, blogja iránti közöny, mi értelme ennyit foglalkozni vele?

Egyébként egy város szakmai irányításához édeskevés kiizzadni egy a jelenleginél célszerűbb "csendrendeletet", avagy balhézni a kialakuló parkolási rend miatt. Ennél azért lényegesen bonyolultabb a feladat. Meg kell vallanunk azt is, hogy nem csinálja rosszul a jelenlegi szoci magisztrátus, Ne tévesszen meg bennünket az országos közvélemény kutatás, mert ha minden erő összefogna, az sem tudná helyben megszorítani eredményeik miatt a szocikat. Összefogás, egyeztetés, együttműködés, ezek viszont a jelek szerint alig ismert fogalmak a helyi jobboldal körében.
Mit tegyen majd a választó mikor szavazni kell? Amit eddig, ha a város jövőjét hozzáértő kezekbe kívánja ajánlani, újból el kell vonatkoztatnia politikai szimpátiájától...

hatvaniblog 2008.10.12. 19:55:49

Ferinek teljesen igaza van abban, hogy " egy város szakmai irányításához édeskevés kiizzadni egy a jelenleginél célszerűbb "csendrendeletet", avagy balhézni a kialakuló parkolási rend miatt. "

Ezek az ügyek mindössze irányt mutatnak abban hogy ki, hogyan képzeli el adott problémák megoldását. A város vezetése bonyolult feladat, de ezeknél az ügyeknél kezdődik a programok és célok bemutatása. Ellenzékben ezek a lehetőségek adottak. Ez nem baj mindehol igy működik a dolog: a hivatalban lévők alkotnak, terveznek az ellenzékben lévők jobb esetben konstruktívan hozzáálva, rosszabb esetban teljes destruktivitást képviselve politizálnak. Ez a két ügy közvetlenül befolyásolta a hatvaniak életét (persze minden döntés közvetlenül befolyásolja) ezért mindenki elmondhatta a saját véleményét és megoldási javaslatát ezügyben. Már ha volt saját véleménye.

Carnivora (törölt) 2008.10.12. 20:12:52

Vazul 2008.10.10. 08:23:07

Így van. -
süti beállítások módosítása