2009.01.21.
08:00

Írta: hatvaniblog

Graffitiseket fogtak

 

Egy személyvagont firkált össze az a két graffitis, akit péntekre virradóra tetten ért a hatvani vasútállomáson a rendőrség, közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A két fiatalembernél megtalálták a festékszóró flakonokat is, amelyek tartalmával mintegy 15 négyzetméternyi felületen festették ki egy vagon egyik oldalát, mondta Soltész Bálint.

 

 

 

A rendőrségre éjjel kettőkor érkezett a bejelentés a graffitisek tevékenységéről. A hatvani rendőrkapitányság járőrei a helyszínre érkezve a vasútállomás területén elfogtak, majd a kapitányságra előállítottak két fiatalt. A 18 éves gödi és a 19 éves budapesti fiatalember ellen rongálás miatt indított büntetőeljárást a hatvani rendőrkapitányság. 

 

forrás: index.hu/ MTI

8 komment

Címkék: bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr65892449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carnivora (törölt) 2009.01.31. 22:12:14

Ötven tűzoltó és legalább ennyi helyi roma szólalkozott össze szombaton este a Heves megyei Boldogon. A tűzoltók egyik társuk nyugdíjba vonulását ünnepelték a helyi közösségi házban, amikor a roma csoport megjelent az épületnél. A romák is be szerettek volna menni a kultúrházba, az ünneplők azonban arra hivatkoztak, hogy zártkörű a rendezvény. A szóváltás után verekedés tört ki néhány ember között. Nyolc sérültet kórházba kellett szállítani.

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 11:33:15

Boldog | Ötven tűzoltó, és csaknem ugyanannyi roma verekedett össze Boldogon szombaton este.


A tűzoltók egyik társuk nyugdíjazását ünnepelték a helyi közösségi házban. Az intézmény előtt megjelent egy kisebb roma csoport, és be akartak menni a buliba. A tűzoltók nem engedték be őket, mondván: zártkörű a rendezvény. A romák közül ezután még többen érkeztek a helyszínre, majd a kialakuló szóváltás után verekedés tört ki. Nyolc embert kórházba kellett szállítani. A tömegverekedésben egy tűzoltó súlyosan, kettő könnyebben sérült, míg a másik oldalon öt könnyű sérült van - tudtuk meg Meggyesfalvi Tamás r. alezredestől, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. Az ügyben a Hatvani Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást.

A sajnálatos eset kapcsán megkerestük Magyar Attila pv. alezredest, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjét is. Az alezredes elmondta, hogy nem megyénk tűzoltói váltak a verekedés áldozatává, ugyanis tegnap este Gödöllő Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságának tagjai tartottak rendezvényt Boldogon.

heol.hu/heves/kozelet/tuzoltok-es-romak-tomegverekedes-boldogon-208346

pannonvölgy 2009.02.01. 14:58:23

Kapcsolódva a hozzászólásban szereplő friss hírhez:

Úgy látszik, már a tények közléséért, el nem hallgatásáért is minimum figyelmeztetés jár, még örülhet is annak, ha a felmentését - kirúgását - megússza az illető...

index.hu/politika/belfold/miskolcvissz

Azért kap fejére, már a cikk címében is... megkapja az újságírótól a "cigányozó" jelzőt.. A társadalmi jelenség meg úgy tűnik hivatalosan tabu immár... Tilos még beszélni is róla.

A boldogi események tálalásánál is fellelhető a szemlélet nyomokban:
"A romák is be szerettek volna menni a kultúrházba, az ünneplők azonban arra hivatkoztak, hogy zártkörű a rendezvény." ... "A tűzoltók egyik társuk nyugdíjba vonulását ünnepelték..." De ilyen csúnya, kirekesztő módon! Nem akarták engedni, hogy a rájuk törő testvírek velük együtt ünnepeljenek? :))))

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 21:48:50

@pannonvölgy:

"A tűzoltók rasszisták voltak. Nyilvánvaló, hogy a bőrszínük miatt nem lett volna szabad diszkriminálni a romákat, ezt magyarázni sem kell. Na de csak azért, mert nem tűzoltók??? Szeretnének szegény elnyomottak tűzoltók lenni, de nem kapnak munkát a kirekesztés miatt. Tűzoltók is lehetnének, ha nem dúlna a pogrom! A fasisztáknak hagyniuk kellett volna, hogy a romák is ehessenek a pogácsából, megihassanak végre nyugodtan, jó hangulatban, üldöztetés nélkül egy-egy pohár minőségi vörösbort. Nagy kérés? Úgy látszik, az. "

:D:D:D:D:D

Carnivora (törölt) 2009.02.01. 21:58:20

Letra Hozzászólás témája: Re: Tűzoltók vs. másokElküldve: 2009. feb. 01. 20:32

vízpocsékoló

Csatlakozott: 2009. feb. 01. 20:09
Hozzászólások: 1
A tények:
- egy gödöllői tűzoltó kolléga nyugdíjas búcsúztatóját tartották
- természetesen zártkörű rendezvény keretében
- a cigányok odamentek és babrálni kezdék a parkolóban hagyott személyautókat (a szolgálati autókat is beleértve)
- a kollégák szóltak nekik - kultúráltan, hogy ne nyúljanak a kocsikhoz
- erre a cigányok azzal az igénnyel léptek fel, hogy ők is be akarnak menni a buliba
- a kollégák elmondták, hogy egy zártkörű rendezvény
- erre ütöttek és rúgtak: négy tűzoltót támadtak meg jóval többen
- a hírekben emlegetett ötven tűzoltó kb 30 főt jelentett, akik között voltak lányok és asszonyok
- szúrt seb nem esett
A kérdések:
- Ki látna szívesen a saját zártkörű rendezvényén (pl. esküvő, ballagás, érettségi bankett) több tucatnyi hívatlan vendéget?
- Vajon miért nem lehet Boldogon rendezvényt szervezni évek óta?

lankás (törölt) 2009.02.06. 15:49:22

Újhatvanban beszélik!
Az általános iskolában / negyedik osztály/ angol órán a roma gyerek szemtelenkedett a tanárral,
mobiljával játszott, a férfi tanár rendre utasította,kérdőre vonta,s ezen annyira beidegesedett a
gyerek,hogy szünetben szüleit értesítette. Ők jöttek vagy 10 -en,csak az of-nek sikerült a tet-
legességről lebeszélni a klánt, az ig. pedig eldöntötte,hogy a jó hírnév megőrzése miatt nem értesítik a
rendőrséget! EZT BESZÉLIK ! Tudtok valami közelebbit?
süti beállítások módosítása