2009.03.21.
07:00

Írta: hatvaniblog

Képviselőtestületi ülés,március 26-án - Kórház

 Meghívó

7.    Tájékoztató a Fővárosi Ítélőtábla 3.Kf.27.441/2008/7. számú ítéletéről

A fővárosi bíróság szerint nem járt rosszhiszeműen az önkormányzat mikor magánosította a hatvani kórházat.

"Közbeszerzési Döntőbizottság a közbeszerzési eljárás rosszhiszemű mellőzése miatt 30 millió forintra megbüntette az önkormányzatot, amit utóbbi megfellebbezett. Az ügy másodfokon a FÍ elé került, amely „aggálymentesen azt állapította meg, hogy nincs szó rosszhiszemű eljárásról". A jogszerűségét utólag szakemberek ítélik meg, ám ők sem minden esetben képviselnek egységes álláspontot – áll az indoklásban."

"Márciusban Molnár Lajos akkori egészségügyi miniszter úgy ítélte meg, hogy a Parádfürdői Állami Szanatórium idejétmúlt módszereket alkalmaz, ezért a fürdőkórháznak mind a 140 ágyát megszüntette, annak dacára, hogy korábban több hónapig, egyes betegségeknél évekig kellett várni egy-egy ágyra. Parádfürdőn április elsejétől csak járó betegeket fogadhattak. A két eset annyiban függ össze, hogy a hatvani kórházban a miniszter áprilistól mintegy száz ágyat gyógyítóból ápolásivá, illetve rehabilitációsra minősített át. Azonban nem tudnak elhelyezni ennyi krónikus beteget, ráadásul szakemberük sincs hozzá, Parádfürdőn viszont még ott volt a sok jól képzett orvos, az épület és az ágyak is - nem is szólva a betegekről.
A Hospinvest megkereste a minisztériumot, és megállapodtak: a lakat május elsejétől lekerülhet a parádfürdői épületről, a cég évi 67 millió forintos bérleti díjért hozzájut az Ybl Miklós által tervezett kórház 140 ágyához. S amit a tárca nem tudott vagy nem akart megtenni, azt megtette helyette a Hospinvest: Hatvanon keresztül társadalombiztosítási finanszírozáshoz juttatta az intézményt. Vagyis Hatvan átadott 118 krónikus ágyat Parádfürdőnek, és az állami kórház ettől kezdve a hatvani kórház telephelyeként működik.

Ezzel a húzással a Hospinvest immár két Heves megyei kórház üzemeltetésének jogát nyerte el. Két héttel ezelőtt jött a harmadik, amikor megszerezték a 2,9 milliárd forintos éves költségvetésű gyöngyösi kórházat is. A Hospinvest húsz évre ingyen kapta meg az 1994-ben épült intézmény működtetési jogát."

Teljes cikk

Szólj hozzá!

Címkék: politika meghívó

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr711015489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása