2008.11.12.
11:38

Írta: hatvaniblog

Lőrinci: a csendrendelet új helyszine

A Hatvanban megbukott csendrendelet most Lőrinciben kerül bevezetésre. Érthetetlen módon, nem tanulva a hatvani tapasztalatokból tervezik bevezetni Lőrinciben is a csendrendelet néven ismerté vált korlátozást 2009. január 1-től. Ennek hatására a nem melegkonyhás szórakozóhelyek este 10-ig tarthatnak nyitva, míg a melegkonyhával rendelkezők éjfélig, valamint lehetőségük van rendezvények esetén évi 15napra engedélyt kérni teljes a korlátozástól való eltérésre.

A rendelet hatására várhatóan a Lőrinciben élő fiatalok a hatvani szórakozóhelyekre fognak látogatni a hétvégén.

 

 

8 komment

Címkék: vélemény politika térségünk

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr24764976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

értetlenkedő 2008.11.12. 13:16:50

Azért vitatom, hogy mit értetek ti megbukásnak, ill. nem világos, miért minősítitek ezen a hatvani blogon a lőrinci testület döntését.

A lényegi hozzászólásom az utolsó mondathoz lenne:
Azért mindannyian tudjuk, hogy eddig is az volt a jellemző, hogy a környékről bejártak Hatvanba a fiatalok, s nem fordítva, így a rendeletük hatására várhatóan Hatvanban nem fog semmi jelentősen változni.

hatvaniblog 2008.11.12. 15:17:55

Megbukás: 1 évig volt aztán visszaállították 90%-ban eredeti állapotot.

A minősítés csak vélemény. De dőlt betűre változtatjuk, hogy jól látható legyen.

Igaz, hogy eddig is bejártak a környező településekről és nincs is ezzel semmi baj, csak azt emeltük ki, hogy azok akik eddig a helyi szórakoztató egységekbe jártak most Hatvanba fognak átjárni.

sz 2008.11.12. 17:16:35

Hatvanba???
A kornyekrol sztem sokkal inkabb Pasztora, Pestre, es egyeb varosokba jartak szorakozni.

Carnivora (törölt) 2008.11.12. 20:10:43

Na jah ki a franc jönne Hatvanba? :D szinte tök üres a város esténként pár lézengő tinin meg "svédeken" kívül senkit sem látni.

sz 2008.11.14. 13:49:01

Carnivora, az orkokra gondolsz?:)

Belián 2008.11.15. 06:52:05

"Azért mindannyian tudjuk, hogy eddig is az volt a jellemző, hogy a környékről bejártak Hatvanba a fiatalok"
Hát még ilyet....
Hatvanba soha senki nem jött szorakozni.....
De lássuk csak, jomagam mikor meg eljártam "szorakozni" megjartam Erőmüt;Hortot;Pásztót;Jászberényt;Budapestet;Gödöllőt;Csitoványit, ezek hétvégi lehetőségek voltak. Aztán mindig volt valoban egy-egy partizán akcio Pl.:Régi Dali kocsma;Fácán söröző, de igazán ezek mindig csipte valakinek a szemét, igy nem is volt támogatottsága!!!!

"így a rendeletük hatására várhatóan Hatvanban nem fog semmi jelentősen változni. "
No, itt a kollega valoban megragadta a velejét....
Hatvanban soha semmi nem változott igazán a multban sem, és a valszeg a jövöben sem fog.
'90-es években lejártam Jászberénybe, mely akkoriban igazan egy poros kisvarosra hasonlitott, mostanában lemenve ég-és föld a különbség, elgondolkodtam ezen a változáson, nekünk miért nem sikerül(t) kitörni?
Sarkalatos példa, de jol érzékelteti: New York-ban hoznak csendrendeletet...., elvileg egyik város olyan mint a másik, miért ne tehetnék??? Gondolom első sorban azert, mert nem akarnak x millio embert anyagilag tönkretenni, és még sorolhatnánk. Egy város mindig zajos marad, ha nincs zaj, akkor nem város, jo esetben is porfészek

Carnivora (törölt) 2008.11.15. 20:34:48

Hatvan egy halott város most voltam kinn a városban az élet egyenlő nulla ... egyébként van olyan szórakozóhely, amelyik nem csődölt be Érsek intézkedése nyomán? , és még ide jönnek Lőrinciről az év vicce :D

Kázé 2008.11.17. 07:39:02

Lőrinciből Hatvanba??? Elgondolkoztató. A két településből csak kifele vezet a szórakozás útja.
süti beállítások módosítása