2007.08.18.
01:48

Írta: hatvaniblog

Kórházi pletykák szerint: 2007. November 1. A hatvani kórház szülészeti osztálya megszűnik.

Kórházi pletykák szerint a hatvani kórház szülészeti osztálya hamarosan bezárja kapuit. A jövőben a kismamáknak a gyöngyösi vagy kerepesi kórházat kell látogatniuk.
Emlékeztetőül változtatás és kommentár nélkül közöljük az origo.hu és az MTI - a kórház magánkézbe adását követően- kiadott közleményét.
 

Forrás origo.hu

Magánkézbe került a
hatvani kórház
2006. 08. 24., 22:24 Utolsó módosítás: 2006. 08. 24., 22:27

Magánkézbe adta a városi kórház működtetését Hatvan önkormányzata. A polgármester szerint szó sincs az ingó és ingatlanvagyon átadásáról, és a betegek ellátása sem csorbul azzal, hogy a működtetést a jövőben egy részvénytársaság végzi.

Csütörtökön zárt ülésen döntött Hatvan képviselő-testülete arról, hogy magánkézbe adja az Albert Schweitzer Kórház működtetési jogát a HospInvest Zrt.-nek. A 375 ágyas, 600 embert foglalkoztató városi kórház működtetésének átadásáról szóló szerződést pénteken délben a városházán írják alá.

Ellenzéki politikusok, érdekvédelmi szervezetek és a kórház dolgozói közül is többen ellenezték az elképzelést, amelyet a képviselő-testület mintegy 3 órás vita után - kilenc igen, három nem és három tartózkodás mellett - elfogadott. A testület zárt ülése alatt a városháza előtt több tucatnyi kórházi dolgozó gyülekezett, a demonstráción részt vett Cser Ágnes, az EDDSZ elnöke is, aki korábban éles szavakkal bírálta a hatvani önkormányzat tervét.

Érsek Zsolt polgármester még az ülés előtti sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy privatizációról lenne szó, hiszen a kórház ingó és ingatlan vagyona továbbra is az önkormányzat tulajdonában marad, és csak a működtetését végzi a gazdasági társaság a jövőben. Elmondta, hogy a garanciát vállalt arra, hogy a jelenleg közalkalmazott kórházi dolgozókat változatlan jövedelmet biztosítva tovább foglalkoztatja.

Érsek szerint a betegek ellátása nem csorbul, és továbbra sem kell fizetni az ellátásokért. A befektető azt is vállalta, hogy mintegy 300 millió forintos beruházással megteremti a kórház működéséhez szükséges minimumfeltételeket, és megkezdi az épület korszerűsítését.

Bár többen érdeklődtek, ajánlatot csak a HospInvest Zrt. nyújtott be a kórház működtetésére - tette hozzá a polgármester, aki arról is beszélt, hogy nem tartozik közbeszerzés hatálya alá az ügylet, pályázatot pedig egyetlen potenciális partnernek kiírni nem lett volna értelme. A működtetési jog átadása véleménye szerinte még az idén megtörténhet, amennyiben az új működtető megszerzi a szükséges szakhatósági engedélyeket.

(MTI)

1 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr81142871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy aggódó hatvani lakos 2007.09.06. 20:05:52

És most mit mondanának, ha megkérdeznénk, melyik feltételt tartották be, amit a szerződésben vállaltak??? Vagy bele sem foglalták ezeket az ígéreteket??? (Építkezés, felújítás nincs, dolgozókat küldtek el, kiürítették a fél kórházat, osztályokat zártak be, stb...)
süti beállítások módosítása