2009.05.19.
11:06

Írta: hatvaniblog

HATVANBAN LESZ A DECATHLON LOGISZTIKAI KÖZPONTJA

 Hatvanban építi fel közép-európai logisztikai központját a Decathlon sport áruházakat működtető francia Oxylane csoport; a 4 milliárd forintos beruházás alapkövét hétfőn helyezték el Hatvan határában.


Az első lépcsőben 24 ezer négyzetméter, később 34 ezer négyzetméter alapterületű logisztikai központból látják el 2010 elejétől az Oxylane csoporthoz tartozó bulgáriai, csehországi, magyarországi, romániai és törökországi Decathlon, illetve Koodza áruházakat. A tervek szerint naponta 50 kamion forgalmat bonyolít majd le a 120 embert foglalkoztató hatvani logisztikai központ.

Pannya Khamphommala, az Oxylane csoport magyarországi, illetve a Dechathlon áruházakat működtető Tízpróba Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az évi 5 milliárd euró árbevételt produkáló Oxylane, a világ egyik legnagyobb sportszer gyártója és forgalmazója 440 áruházat működtet a világ 11 országában.

Az Oxylane a jövőben újabb négy országra terjeszti ki tevékenységét, világszerte a cég évi 130 millió vásárlóját 40 ezer munkatárs szolgálja ki - tette hozzá. A cégcsoportnak az elmúlt négy évben Magyarországon 4,5 millió vásárlója volt. Tavalyi árbevételük elérte a 17 milliárd forintot. A meglévő 8 áruházuk mellé újabb 3 építését tervezik - közölte Pannya Khamphommala.

Érsek Zsolt, Hatvan polgármestere úgy vélekedett: Hatvan 2030-ra, kedvező földrajzi helyzete, illetve a város határában működő üzleti és ipari parkok révén a budapesti agglomeráció kereskedelmi központjává válhat.

A polgármester kifejezte reményét, hogy a logisztikai központ a jövőben kiegészül egy Oxylane sportfaluval, illetve egy Decathlon áruházzal is, ami újabb munkahelyeket jelent majd a város számára.

(MTI)

 

(részlet  Brandon Tattersal ügyvezető igazgató ünnepi beszédéből)

"  Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy üdvözöljem Önöket ezen a mai rendezvényen, ami számomra és az Oxylane Csoport számára kétség kívül a legizgalmasabb mérföldkövet jelenti Közép- és Kelet-Európában. 

Itt az idő, hogy megnyissuk az első magyarországi regionális logisztikai központunkat, és örülök, hogy ezt itt, Hatvanban tehetjük meg. 
A mai világban, ahol a beruházás és expanzió a legtöbb vállalatnál lelassult, szerencsésnek és megtisztelve érzem magam, hogy ezt a nagyon különleges projektet vezethetem. Büszkeséggel tölt el, hogy megoszthatom Önökkel ennek a több, mint 4 milliárd forintos beruházásnak az első lépését.

Az Oxylane csoport gyorsan terjeszkedik: a tervek szerint ez év végéig több mint 50 Decathlon-t és Koodza-t, azaz kisebb, helyi diszkont áruházat fogunk megnyitni.

Ezek között a tervek között szerepel az elmúlt hónapban sikeresen megnyitott első romániai áruház, valamint a Magyarországon ez évre tervezett 3 Decathlon és az első Koodza áruház is.

Az Oxylane Logistics Regionális Elosztó Központ- Hatvan fogja kiszolgálni a magyar, román és a következő évben nyíló első cseh és török áruházakat is.

Ez a logisztikai központ lesz a legújabb tagja annak a 19 európai raktárból álló hálózatnak, mely 30 éves sikerrel dicsekedhet a kiskereskedelmi hálózati tevékenységek kiszolgálásában.
Ez a rendszer vásárlóink számára még elérhetőbbé teszi a kívánt sportszereket azáltal, hogy a magyar áruházakban eladott termékeket már másnap pótolni tudjuk Hatvanból, szemben a jelenlegi, olasz vagy lengyel raktárból történő 3 napos szállítási idővel.
Tehát ez a Regionális Logisztikai Elosztó Központ minden bizonnyal erősíteni fogja vezető szerepünket az európai sportpiacon.

Ma azért vagyunk itt, hogy hivatalosan is megkezdjük azt az építkezést, mely a tervek szerint 2010 elején fejeződik be. Jelenleg folyik a munkaerő toborzás, és az elkövetkezendő év során kb. 120 embert fogunk felvenni és betanítani. Ezeknek a fiatal, sportos, dinamikus és önálló személyeknek jut az a lehetőség, hogy egy erős, sikeres, világszerte karrier lehetőségekkel rendelkező csapat tagjai legyenek. Még egyszer hangsúlyozom, hogy a mai piaci helyzetben ez nem egy mindennapi lehetőség.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindazoknak, akik a projekt hosszú és kimerítő tervezésében részt vettek. Nem volt egyszerű feladat, de az ő kemény munkájuk és elszántságuk eredményeként ma mind itt lehetünk. Külön köszönet Érsek Zsolt úrnak, Hatvan polgármesterének, és Hatvan város önkormányzatának."

 

(részlet,Érsek Zsolt polgármester ünnepi köszöntőjéből) 

 

 " Mérföldkő ez a pillanat Hatvan történetében, mert egy olyan világcég kezdi meg rövidesen működését Városunkban, amelynek évi árbevétele meghaladja az egy milliárd eurót!

Azt hiszem, hogy az Oxylane Delogist Kft és a Decathlon vezetői a kezdetektől tapasztalhatták azt a rugalmas, gyors és korrekt ügyintézést, ahogyan Önkormányzatunk kezelte az  Oxylane csoport ötletét:
-Hatvanban építik meg azt a 24 ezer négyzetméteres logisztikai központot, ahonnan  nem egészen egy esztendő múlva naponta félszáz kamion indul majd áruval megrakodva a közép és kelet-európai térség, valamint hazánk Decathlon áruházaiba. 

Történik mindez olyan válságos körülmények között, amikor a világban és Magyarországon nem fel, hanem leépítések zajlanak.

Az elmúlt években a város vezetése és jómagam is arra törekedtünk, hogy a város mellett, az M3-ason elsuhanó potenciális forint milliókat letereljük az autópályáról, ehhez ötletek és beruházó kellett,no meg sikerült egy közvetlen lehajtóágat is kilobbiznunk a közlekedési kormányzatnál. 
Így épült meg az a lehajtó ága az M3-as autópályának, amellyel kevés város dicsekedhet.

Amikor elkezdtük a tárgyalásokat az új logisztikai központ létesítéséről, akkor még az országos átlag alatti munkanélküliségről beszéltünk Hatvanban, köszönhetően az Ipari Parkban működő cégeknek, és vállalkozásoknak.
Mára ez a helyzet megváltozott, de akkor is optimista vagyok, mert az a fajta profi elszántság és befektetési kedv, amit a Decathlon részéről tapasztalunk reményt ad a város vezetésének és lakóinak.

 Önök az Oxylane és Decathlon részéről 20-30 éves jövőképpel rendelkeznek Hatvan térségére, és úgy tartják, hogy 2030-ra a budapesti agglomeráció kereskedelmi központja lesz Hatvan, kívánom, hogy minden elképzelésük és előrejelzésük valóra váljon és ehhez Hatvan városától minden segítséget, megadunk!
És ha már a távlatokat említettem,a Hatvaniak természetesen várják annak a sportszeráruháznak és sportfalunak a felépítését is ,amelyek szintén a Decathlon hatvani terveiben szerepelnek. 

Isten hozta a Sportóriást, Hatvanban !"

hatvan.hu

Szólj hozzá!

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr171131203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása