2008.01.20.
17:56

Írta: hatvaniblog

Átadták az népszavazási aláírásgyűjtő íveket!

Az MDF hatvani szervezetének alelnöke Hegedűs Máté a mai napon átadta a jegyzőasszonynak az aláírásgyűjtéső íveket, melyekre háromezer aláírást gyűjtöttek össze. Várhatóan ennek hatására a képviselőtestületnek kell döntenie arról, hogy figyelembe véve háromezer ember kérését kiírja-e a népszavazást a parkolás ingyenessé tételéről.

Update1: közlemény:

"A Magyar Demokrata Fórum hatvani szervezete 2007. december 20.-án aláírásgyűjtést kezdett azért, hogy népszavazást írjon ki a bevezetésre kerülő parkolási díj ellen. Az aláírásgyűjtő ívet háromezer ember írta alá. Háromezer ember nem kér a fizetős parkolásból és háromezer ember nem kér a belvárosi parkolási káoszból. A Magyar Demokrata Fórum a hatvaniak kérését továbbítja, mikor a mai nap átadja az aláírásgyűjtési íveket a választási irodának és továbbra is kitart a hatvani ingyenes parkolás mellett. Az utóbbi 3 hét tapasztalatai is azt mutatják, hogy a fizetős parkolás megbukott, hiszen az itt élők nem veszik igénybe a fizetős parkolóhelyeket."

Update2: Már az országos sajtó is foglalkozik a hatvani helyzettel:

http://www.hirkereso.hu/search?q=MDF&timelimit=168&x=0&y=0&archivum=-1

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=260763

Megyei hirforrások:

http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=115922

Update3: Olvasónk versben mondja el véleményét:

"Azt beszéli most a város,
megdöbbent a magisztrátus,
eszik vagy sem, fenn a labda,
gyomort terhel a repeta.

Ismétlés a tudás anyja,
repetázzon aki balga,
tárgyalgasson most majd újra,
a két párt sok szenátora.

Most még biztos a mandátum,
de lejár az majd hamarosan,
szavazás lesz így is, úgy is,
ha nem is most, a választáson.

Látjuk mit ér az ígéret,
ha nem képviseli az a népet,
jól tudjuk, hogy mit akarnak,
javunkat, azt mondják - de javaink gondolják.

Ezt az új sarcot már nem nyeli be
hatvani ember gyomra sohase,
így szükséges most összefogás,
hogy megszűnjön a sok kifogás...

Mi legyen hát a folytatás?"

Köszönjük Lacinak a verset!

 

99 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://hatvan.blog.hu/api/trackback/id/tr3304711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Báró 2008.01.20. 18:15:13

Nem hiszem, hogy ehhez bárkinek hozzá kellene szólni, hiszen ez a szám minősít mindent.
Ezek szerint a hatvaniak egyetértenek a jelenlegi állapottal. Gondolom mindenkit megkerestek ennyi idő alatt, és igyekeztek rábeszélni, ennek ellenér ennyien írták alá.
Ez - mondjuk ki- hatalmas kudarc és beégés!!!!!!!!!
Ilyen nagy kudarc bizonyára egy életre elvette a vezetők életkedvét, és önkritikát gyakorolnak.
Elég "felfújt dolog" volt ez, most kipukkadt a lufi....
Annyi értelmes dologgal lehetett volna próbálkozni, miért egy ilyen eleve bukásra itélt dologhoz nyúltak? Valami eredeti kellene...
Tisztelettel: Báró

Báró 2008.01.20. 18:19:21

Kérdés: A jegyző asszonyt ismerem,ki az a fiatal fiú vele szemben? ő lenne a Hegedűs Úr?
Tisztelettel:Báró

hatvaniblog 2008.01.20. 18:20:55

3000 ember véleményét nem kudarcnak kellene nevezni hanem egy elég erős választói akaratnak aki nem kér a fizetős parkolásból.

Morcos 2008.01.20. 19:09:14

Van köztünk valaki, akit ha a hülyeség növesztene, már régen ülve nyalná a holdat.
Semmi gondom azzal, ha eltérő a véleménye, és azt fejti ki, de az már nagyon unalmas, ahogy a tőle eltérő véleményűeket próbálja lekezelni...

Baráti beszélgetésen már felvetődött az is, esetleg tudatos provokátor lenne az illető, aki bejegyzéseivel próbálja innen elriasztani a józan gondolkodású érdeklődő olvasókat...
Ma egy pszcihokógus végzettségű barátommal olvasgattuk a bejegyzéseket. Nem kívánom részletes véleményét közzétenni grafomán beírogatónk megnyilnulásairól, de szerinte mielőbb szakszerű orvosi segítségre lenne szüksége ennek az embernek, talán még nem késő...

Báró 2008.01.20. 19:52:03

Morcos 2008.01.20. 19:09:14
A "pszihokógus" ronszakma a pszichológussal? Különben nekem is nagyon gyanús a "Hatvanként" író. Lehet, hogy igazad van vele kapcsolatban....
Különben tényleg jelentős szám, de valljuk be, a mai túlpolitizált világunkban párt elkötelezettség miatt könnyen aláírnak bármit az emberek, csak azért, hogy a másik oldalnak az életét nehezítsék.
Ha valamelyik párt gyűjtött volna bármiről aláírást, 8-10. 000 szavazat simán összejön. ( pl. csak 50-60 alláírásgyűjtő-MINIMUN - elindult volna a FIDESZ-nek vagy MSZP-nek min 100 aláírást simán összagyűjtenek fejenként. 5-6 000 aláírás legalább a végeredmény. Gondolom itt is volt legalább ennyi szinpatizáns aki aláírásgyűjtött, akkor hol az EREDMÉNY?)
Ez csak egyet jelent: a hatvaniaknak más a véleménye mint az aláírásgyűjtőknek. Ez van.
Bármelyik pártnál történik ilyen kudarc, minimun, hogy nem ünnepelnek, hanem szomorkodnak és a vezetők levonják a személyes felelősségükkel kapcsolatos következtetéseket...
Tisztelettel: Báró

érdekes 2008.01.20. 21:44:55

Érdekes Báró úr a véleményed! Szerintem Morcos rólad beszélt nem "Hatvanról". Nem vagy egy lángész ebből is látszik. Illetve a folyamatos MDF-et támadó hadjáratodban is megmutatkozik, hogy nem ezen a földön jársz. Ha valaki tesz valamit a köz érdekében és (jelenesetben 3000 aláírás) te semmisnek tekinted akkor nem vagy normális! Valaki végre megmutatja a jelenlegi vezetésnek, hogy semmirekellő intézkedéseik ellehetetlenítik mind a hatvaniak normális közlekedését és ha már itt tartunk szórakozásukat is!

LMző 2008.01.21. 02:28:36

Ha már "számháborúba" kezdtünk, néhány adat a 2008-os helyi önkorm. választásról:
Névjegyzékbe felvett szavazók száma: 18106
Szazóként megjelentek száma: 7713

Polgármesterjelöltekre leadott érvényes szavazatok megoszlása:

Berényi Károly: 2965 (38,94 %)
Érsek Zsolt: 4101 (53,85 %)
Hegedűs Máté 549 (7,21 %)

/forrás: Orsz. Választási Iroda/

Figyelembe véve az utóbbi választáson való részvétel helyi arányait, egyáltalán nincs miért szégyenkezni az aláírásgyűjtés kezdeményezőinek. Sőt! Mivel jelzést kaptak, most a tisztelt választott képviselőknek kell(ene) újragondolniuk a kérdést...

Mi van akkor, ha nem írnak ki népszavazást, illetve akkor, ha annak kiírása mellett döntenek?

3000 választópolgár kérését nem biztos, hogy érdemes "erőből" félresöpörni, és figyelmen kívül hagyni. Ez a későbbiekben még visszaüthet és a következő választáson átrendezheti a jelenlegi erőviszonyokat. Ne feledjük, nincs itt senki sem "bebetonozva" képviselői székébe.

LMző 2008.01.21. 02:35:58

Bocsánat a sajthibáért. Mielőtt még az arisztokrata úr helyreigazítana közlöm, értelemszerűen a 2006-os választásról írtam, csak ezt a kommentben már nem tudom javítani. /Lehet, hogy nekem meg szemorvosra lenne szükségem? :)/

LMző 2008.01.21. 02:49:57

Még egy gondolat:

Ha kiírják a népszavazást, elvileg lehet az alacsony részvételi arányra kalkulálni. Ahogy a törvényt ismerem, 25 % az érvényességi küszöb. Egy 30 % körüli részvétel esetén, kb 5400 szavazatnál a 3000 igen szavazat simán hozhat eredményes, jelenlegi parkolási rendet elutasító döntést!

Báró 2008.01.21. 08:54:25

érdekes 2008.01.20. 21:44:55

Hogy lángész lennék? Lehet, hogy nem, de az is biztos, hogy te nem érted a fanyar angol humort. Egy poénnak az a halála, ha meg kell magyarázni, de én most ezt teszem. Rögtön megértettem, hogy Morcos rólam beszél, de pont az volt a lényeg, hogy ezt úgy csináltam, mintha Hatvanra értenénk mindketten... ha-ha-ha.
Már ezzel a 3000 aláírással is van egy kis gond. Az újságban 2900 jelent meg és mint tudjuk, ezek még nem ellenőrzött aláírások. Ha ezeket mind leellenőrzik - nem a rosszindulat, csak a realitás szól belőlem - vélhetőleg 10-15 %-a "pontatlan" lesz. Ekkor már 2500-nál tartunk; a több, mint 18000 szavazó polgárhoz képest ez 14%! Gondolom, mindenkit megkerestek, mert számukra az lett volna a siker - ez így kudarc - ha helyből meg lett volna a 25%.
Miután annyira "elvakult" vagy, nem igazán szeretnék reagálni arra a minősítésedre, hogy "semmirekellő intézkedések". Ezek az általad semmirekellő intézkedések tették az elmúlt öt évben Hatvant és kistérségét a megye és a régió legdinamikusabban fejlődő városává és kistérségévé. Ezt nem én állítom, hanem a gazdaságkutatók.


LMző 2008.01.21. 02:28:36

Pont az a jó a demokráciában, hogy senki sincs "bebetonozva". Természetesnek tartom, hogy egy nulláról építkező párt - 2006-ban még minuszban voltak - megpróbál ismertséget szerezni. Kicsit populista ugyan, enyhén szólva is városellenes, de mint tudjuk, a cél szentesíti az eszközt. Személy szerint pontosabban definiálhatónak tartom az MDF-et, mint a Fideszt, mert az előbbi tisztán jobboldali, a másik kimondottan populista párt még akkor is, ha jobboldalinak tartja magát. Azért elgondolkoztató az is, hogy ennek bevezetésekor érdemben senki nem tiltakozott ellene, a Fidesznek csak módosító indítványa volt, sőt, ők tettek javaslatot az eredeti parkolási rendszer kiterjesztésére! A Fidesz az MDF ezen kezdeményezését KOMOLYTALANNAK nevezte.


LMző 2008.01.21. 02:49:57

Rosszul tudja, mert a szavazók 50 %-ának plusz egynek, azaz 9054-nek , kell elmenni ahhoz, hogy érvényes legyen a népszavazás és 4528-nak kell igennel szavaznia arra, hogy megváltoztassa a testület a döntését. Ha az én tippem jó, és az MDF-nek kb. 2500 igazolt aláírása lesz, akkor ezt közel ugyanennyivel kellene növelni a népszavazás alkalmával, hogy nyerjenek. Enyhén szólva is irreális cél. (Pedig nem is vagyok politológus!)
Mi marad hát? Mivel számomra nem kétséges, hogy a képviselő-testület milyen döntést hoz - ha van a Fidesznek egy kis esze és következetesek, akkor ők is nemmel szavaznak a népszavazásra - minimális mozgástér marad. Amennyiben a testületi ülésre alelnök úr hazalátogat Hatvanba, néhány tíz elégedetlenkedővel lehet egy kis balhét csapni a testületin, hátha ismét bekerül az újságba. Kb. ennyi...

Őszintén aggódom érte, hogy ezt az irányt választja, mert ez is nagy kudarc volt már, hogy nem jött össze a 25% és minden olyan dolog, ami ezt a helyzetet tovább súlyosbítja, őt teszi szalonképtelenné, pedig sokkal többre hivatott. Akár már 2010-ben önkormányzati képviselő lehetne, még ha listáról is. 2014-2018-ban bizottsági elnök, 2022-ben ki tudja...?

Tisztelettel:
Báró.

Báró 2008.01.21. 09:32:58

Van még azért itt egy-két érdekesség:
Ismerjük az MDF-es fiúk kopogatócédulás trükkjeit, amikor kihasználva képviselő-jelöltjük és városunk egyik képviselőjének névazonosságát, rá hivatkozva gyűjtöttek kopogtatócédulákat úgy, hogy az illető nevét mondták, és azt, hogy az illetőnek, illetve a polgármester-jelöltnek - és itt nem mondták ki a polgármester-jelölt nevét - kérték el a kopogtatócédulákat felajánlva, hogy ők szívesen kitöltik. Ilyen módszerrel szedték most is a lakótelepeken az idősektől, azzal, hogy "akarja-e, hogy ha gyermekei jönnek őt látogatni, a háza előtt megállva fizetniük kelljen a parkolásért". Az idős emberek válasza természetesen a "nem" volt, és erre ajánlották megoldásnak, hogy írják alá az ívet. Enyhén szólva sem "korrektek ezek az ötletek". Mindenképpen szomorú, hogy ilyen eszközökhöz folyamodtak. Ezek bizonyíthatóak. Szívesen felvállalják az érintettek adott helyzetben a tanuskodást is. Erre van válasz, vagy csak simán törölnek?

Tisztelettel:
Báró.

Báró 2008.01.21. 09:57:08

Úgy gondolom, mos már ott tartunk, hogy nincs miről józanul, higgadtan beszélni. Minden észérvet leráznak a fiatalok, minden támadásnak vesznek. Nincs miről beszélnünk. Talán igyekeztem mindenkit a "földön tartani" azért, hogy ne szálljanak el. Nem sikerült.
Viszlát!
Tisztelettel:Báró

hatvani polgár 2008.01.21. 10:35:05

Még szerencse, hogy nem szöveggel, hanem voksokkal kell a kérdést eldöntenünk.

Ha a képviselőtestület is annyira biztos a dolgában, mint Báró, akkor nem futamodik meg és kiírja azt a népszavazást. Ha nem az a bizonytalanság (gyávaság) jele.

Persze most majd azzal a megkerülő szöveggel is jönnek majd, hogy mindez mibe fog kerülni. A látszat takarékosság előbbre való lesz a demokráciánál...

Báró fanyar humora látszik érvényesülni azon is, miként Hegedűs Máté jövőjéért próbál "aggódni". Úgy látszik, egyre inkább savanyodik szája íze, (lehet, ez a korral is jár) de bizony eljött az idő már a generáció váltásra a politikában is.

Jó lenne viszont, ha valaki - első kézből - feltenné ide pontosan, milyen feltételekel is zajlik a helyi népszavazás. (Részvételi küszöb, stb.)

Ha már szóba kerültek itt városi legendák a korábbi kopogtató cédula gyüjtésről, elmondanám, hogy jelenlegi képviselő, mikor kérdőre vonták a parkolási és kocsmabezárási ügyben, válaszként csupán azzal tudott érvelni, őt kötötte a "frakciófegyelem", ezért volt kénytelen megszavazni. Ez már kész röhej! Nem gondolkodó emberek gyülekezete a testület, hanem szavazógép? Egy képviselő önálló véleménye ellenére kénytelen-köteles ott szavazni?

Így érthető már, hogy akinek van önálló gondolata, azt csak lehurrogják...

Báró szerint az ideális hatvani alig várja, szinte már követeli, hadd fizethessen azért, ha megáll a városközpontban, este 10-re meg hazatér és lehúzza a redőnyt...˙(?)

Carnivora (törölt) 2008.01.21. 10:56:15

Ez a Báró v.mi totál debil bolsevik ... mennyit kereshet a tanácsnál, ezért a tevékenységért?

gyűjtő 2008.01.21. 11:01:41

Báró!
Enyhén szólva is nevetséges az a feltételezés, hogy mi megtévesztettük az embereket! Mi feltettük a konkrét kérdést: Egyetért-e azzal, hogy Hatvan város terültén a parkolóhelyekért ne kelljen parkolási díjat fizetni.
Na de most ha egy idős ember nem érti, hogy mit szeretnénk, akkor kérdem én te nem magyaráznád el hasonló esetben, hogy milyen problémát szeretnénk megoldani? Szerinted az idős néni/bácsi arra vár ha jön a fia/lánya hozzá látogatóba parkolási díjat fizessen?

Carnivora (törölt) 2008.01.21. 11:02:19

Báró 2008.01.21. 09:32:58

Ez meg már egyenesen gusztustalan te féreg. AZ még elmegy , hogy lelfikázol mindent, és mindenkit, aki nem a bolsevik dicshimnuszokat zengi, de a hazudozás, és a rágalmazás már nagyon nem okés vén komcsi.
"Báró 2008.01.21. 09:32:58 " ezen beszólásod alapján az MDF helyi szervezete bizony nyugodtan indíthatna ellened rágalmazásért jogi lépéseket, ha ilyen jellegű cselekményről tudomásod lett volna a választási bizottság felé jelezhetted volna, de mivel ilyesmi nem történt nem került ilyen ügy a választási bizottság elé.

Egyébként jó látni, hogy a hatvani bolsik ennyire fosnak az MDF-től ebből látszik, hogy érzitek a veszteteket az öregek belefáradtak a szavazósdikba meg elegük van az egészből a fiataloknak pedig nem kelletek. -

Báró 2008.01.21. 11:19:11

Tisztelettel kérek mindenkit ne címezzen nekem kérdést, mert akkor válaszolnom kell, és én komolyan gondoltam, hogy befejezem ezen az oldalon a véleményem leírását!
- Természetesen kellenek az ÉRTELMES célokér tenni akaró ÉRTELMES fiatalok. ( ez eleve kizárja az egyéni érványesülésért folytatott küzdelmet!)
- Ha ugyanarra az emberre gondolunk, nehezen tudom elképzelni amit leírtál, mert nyilatkozott is ebben az ügyben, és Ő elég határozott egyéniség különben. Az általa vezetett bizottság volt a "téma gazdája" a parkolásnál! (kérdezzétek meg nyilvánosan, majd válaszol gondolom)
Tisztelettel: Báró

Báró 2008.01.21. 11:41:34

gyüjtőnek: Na de ezzel érvelni olyan
helyeken ahol nincs is fizetős parkoló?
Ilyen "emberek" miatt nem írok ide mint ön. Nincs jelentősége néhány szavazat ide vagy oda. Itt a módszer a lényeg!
Nem nagyon kell fenyegetőzni, mert ez könnyen visszaüt Viktor! Ezek az emberek VÁLLALJÁKnevüket ha kell. Tehát csak nyugalom!
Ki fontos és ki nem,ki kit képvisel? Maj ha az MDF legalább egy listás képviselőt is bejuttat az Önkormányzatba...
önnel is közlöm: NEM ÍROK IDE TÖBBET.
Tisztelettel.BÁRÓ

Báró 2008.01.21. 11:45:34

A harmadik sortól Carnivorának szól a fenti írás!

hatvaniblog 2008.01.21. 11:45:52

Köszönjük Báró hozzászólásait.
Viszlát.

csabesz 2008.01.21. 13:10:42

Tisztelt Hozzászólók!
Több gondolat is eszembe jutott a hozzászólásokkal kapcsolatban. Egyrészt gusztustalannak tartom azt a rágalmazó hangnemet, amelyet néhány komment tulajdonosa felvállal, úgy gondolom, nevek nélkül is világos, kikre célzok.
Felmerült, hogy ez egy nem fajsúlyos téma Hatvanban. Úgy gondolom, ha nem lenne az, nem is gerjesztene ilyen indulatokat, amelyek a hozzászólásokban megmutatkoznak.
Rövid számolást végeztem, pontos számok nélkül csak becslésre vállalkozhatom. Tudjuk, hogy az MDF országosan hány % körül jár. Jelen helyzetben, figyelembe véve a hatvani választópolgárok számát, kb. 14-16 % az, akiket megmozgatott az aláírásgyűjtés, és egyet is értenek a kezdeményezéssel. Közel sem állítom, hogy ez a réteg CSAK jobboldali szimpatizáns lenne, mégis nagy dolognak tartom, hogy osztják az MDF véleményét egy lokális kérdésben.
Ennek kapcsán felmerült bennem a kérdés egy másik aspektusa is. Ezt az ügyet a FIDESZ is felvállalhatta volna, azonban számomra a módosító javaslat nem egyenlő a tiltakozással. Mindenesetre várakozással tölt el a soron következő képviselőtestületi ülés, vajon a nagyobbik jobboldali párt milyen véleményt képvisel majd szavazataival.

Cruso 2008.01.21. 13:52:22

Kedves kerekharaszti barátom. Neked már elmeorvoshoz kellene menned.
Az lesz a te véged, hogy valaki felöltözik Leninnek és halálra ijeszt!
Egyébként gondolkodjál már el, hogy szüleid milyen rendszert építgettek annó. Úgy tudom nem a rendszer üldözöttjei voltak nem börtönben szenvedtek. Akkor most ők mik is?

blazirt 2008.01.21. 15:57:42

Fogadjunk, hogy Báró stílusában hamarosan megjelenik majd egy másik, aktív nicknév!

Azért bosszantó lehet, hogy egy "lenézett" kis csoport leteszi az asztalra az összegyűjtött aláírásokat, mely alapján kénytelenek lesznek újból tárgyalni az ügyet, a fizetős parkolók meg javarészt üresek...

Bosszantó lehet, hogy másoknak is van véleménye a város ügyeiről és ez elletétes a testület véleményével...

Laci 2008.01.21. 16:23:51

Azt beszéli most a város,
megdöbbent a magisztrátus,
eszik vagy sem, fenn a labda,
gyomort terhel a repeta.

Ismétlés a tudás anyja,
repetázzon aki balga,
tárgyalgasson most majd újra,
a két párt sok szenátora.

Most még biztos a mandátum,
de lejár az majd hamarosan,
szavazás lesz így is, úgy is,
ha nem is most, a választáson.

Látjuk mit ér az ígéret,
ha nem képviseli az a népet,
jól tudjuk, hogy mit akarnak,
javunkat, azt mondják - de javaink gondolják.

Ezt az új sarcot már nem nyeli be
hatvani ember gyomra sohase,
így szükséges most összefogás,
hogy megszűnjön a sok kifogás...

Mi legyen hát a folytatás?

csabesz 2008.01.21. 16:36:43

Ötletes a vers, és nem mellékesen elgondolkodtató...

rere 2008.01.21. 17:15:33

Azért néha legalább magával egyet érthetne az MDF, mert mást sem hallani a párt vezetőitől, minthogy a népszavazás populista pártok játékszere lészen, nem támogatják a népszavazás intézményének kiürítését.
Most éppen Csapody Miklós mondja:

Az MDF pártja továbbra sem ért egyet a Fidesz kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról szóló népszavazási kezdeményezésével. Az MDF azért emel szót Tarlós ellen, mert "meg kell védeni egy konzervatív szándékú politikai alapprogramot" - tette hozzá.

(MTI)

www.nol.hu/voks/cikk/478384/

rere 2008.01.21. 17:22:15

Ha egy ilyen népszavazás sikeres lehet, azzal vége a képviseleti demokráciának. A testület sohasem szavazhat majd meg olyan döntést, amellyel a köz érdekeit akarja szolgálni hosszútávon, de az adott pillanatban sokak számára nem szimpatikus (azaz fizetni kell érte, nem lehet odamenni, le kell zárni, ki kell nyitni, bármi lehet), mert azonnal jöhet egy népszavazás.

A polgári demokráciák alapját vitatja el a párt helyi szervezete, amikor a képviseleti elv helyett a közvetlen demokrácia elvét csúfolja, mert a közvetlen véleménynyilvánítás fontos lehet akkor, ha más megyéhez akarunk csatlakozni, ha egy város jövőjét befolyásoló döntést kell hozni, de a parkolást illetően mindez merő populizmus. A közérdek nem egyenlő az ingyenességgel.

Egyébként nem sok olyan várost ismerek 20 ezer lakoson innen, ahol a belvárosban ingyen lehet parkolni. De erről újra egyeztethet az MDF saját szakpolitikusával Katona Kálmánnal.

Carnivora (törölt) 2008.01.21. 17:56:39

rere 2008.01.21. 17:22:15

Báró visszatért ...

Carnivora (törölt) 2008.01.21. 17:57:36

Cruso 2008.01.21. 13:52:22

Ez meg az értelmes fia :D:D

Luczien 2008.01.21. 19:06:27

rere:

Szerintem meg a népszavazás - helyi népszavazás intézménye fontos része a demokráciának. Lehetőség arra, hogy megakadályozza a "képviseleti ág" túlkapásait. Élni kell hát vele. Érdemes tanulmányozni néhány elfogadottan demokratikus ország, pl Svájc népszavazási kezdeményezéseit...

Van csúsztatás az Ön által leírtakban az MDF álláspontját illetően is - mert Ön ugye egyszer már kikérte itt magának a hozzászólásokban a tegeződést, igaz, akkor más néven :) - nem a népszavazás intézményével van problémája a pártnak, hanem Tarlós kampányával.

Megértem, hogy ezt a különbséget nehéz egy kívülállónak egyből átlátni, de ha nem világos valami, akkor azzal nem érdemes érvelni.

rere 2008.01.21. 20:12:35

Ismétlem:

1. Az MDF pártja továbbra sem ért egyet a Fidesz kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról szóló népszavazási kezdeményezésével.

2. Érdemes talán az adott ország alkotmányos berendezkedését tanulmányozni. Svácjban Valóban gyakoriak a referendumok, de mindez a genfi illetőségű gondolkodó Rousseau hatása, aki a közvetlen demokrácia nagy híve volt, mellesleg mindig és mindenkor a közérdek primátusát vallotta a magánérdekkel szemben. Itthon éppen ezzel ellentétes szellemű az alkotmáyos berendezkjedés, többek között éppen az MDF kerekasztalnál jelen lévő képviselőinek köszönhetően.

Sziti 2008.01.21. 21:22:50

Re-rere! :)
1.) www.nol.hu/voks/cikk/478384/
tudtommal Te idézted először, olvasd már el!
2.) A népszavazás intézménye alkotmányos és törvényes nálunk is!!! Hiába is próbálod nagyokos félretájékoztatásod itt erőltetni, ettől még az!!!
Minél több néven vered itt a nyálad, annál nyivánvalóbb, nincs igazad, és ez hamarosan bebizonyosodik. Ha leszavazza a testület a kezdeményezést akkor azért, ha meg kiírja a szavazást akkor különösen!!!

Carnivora (törölt) 2008.01.22. 08:36:59

rere 2008.01.21. 20:12:35

Persze könnyebb dolguk lenne a régi jó pártállami módszerek közt a maguk szempontjából az is népképviselet volt ... csak ott nem lehetett magukat kérdőre vonni most meg igen jönnek ezek a fiatalok, és nem tetszenek nekik a hülyeségeik ...

A népszavazás a demokrácia egyik alappillére. A parkolás jelenlegi hatvani fizetős rendszere maximum pártérdekeket képvisel nem pedig közérdeket, ahogyan a buszmegálló pusztába telepítése, és a különböző szórakozóhelyek között is a 10 órás bezárással kapcsolatos különbségtétel is.

rere 2008.01.22. 09:35:08

Carnivora!

Veled valóban kár vitatkozni. A buszmegálló jelenleg jó helyen van? Ne nevettes. Káosz a belvárosban. Ha úgy lenne megoldva mint Gyöngyösön, akkor aláírom, de így, hogy az útszélén szanaszét buszok ledobálva, elég vicces. Valóban jó.:) Mellesleg a puszta épp a város szíve, mert ennek a településnek része Újhatvan is.

Egyébként valóban nem vitazkozok veletek többet. Németországból hozzátok már légyszi példákat a népszavazásra, ugyanis a magyar alkotmányos berendezkedés leginkább a kancellária-típusú német rendszer mintájára született meg.

Sziti! Ki írt olyasmit, hogy nem alkotmányos? Éppen arról habogok, hogy kissé komolyabb ügyek számára illik félretenni ezt az intézményt, nem pedig a fél óra 70 forint parkolásért, amikor egy fél liter kóla áráért másfél órát parkolhatsz. Ha valahol azt írtam, hogy nem alkotmányos és demokratikus a népszavazás intézménye, légyszíves írd meg, hogy hol tettem.

Az ha mindnekit lekomcsiztok, aki esetleg más véleményen van mint ti, az a demokrácia. Teljesen igazatok van.

Senkit nem sértettem meg, senkit nem bántottam, de ne jöjjek ide, mert nyilvánvaló, hogy nincs igazam, mert más a véleményem.

Rendben. Megteszem. Maradjatok egymás közt.

Üdvözlettel

hatvaniblog 2008.01.22. 09:45:16

Fontos megegyezni, hogy a helyi ügyekről beszéljünk ne országos tendeciákat vegyük alapul, mert a két szint közötti különbségből adódóan nem lehet köztük párhuzamot vonni. Itt a hatvani lakosok érdekét kell nézni és azért kell tenni hogy problémáik megoldódjanak.

Anus 2008.01.22. 10:10:25

Üdv. minden résztvevőnek!

Mint aktiv hatvani autósnak, úgy érzem, van jogosultságom elmondani a véleményem erről a parkolási mizériáról.
Először leszögezném: nem fizetek a parkolásért! Inkább változtattam a szokásaimon imigyen: eddig a belvárosban mikor vásároltam, 10-20 percre hagytam az autót a parkolóban, aztán mentem tovább a dolgomra.
Most két lehetőségem van:
- ha tudom, hogy 3 perc alatt végzek, akkor kihasználom az 5 perc türelmi időt és berohanok, majd ki.
A másik:
-összegyűjtöm az ügyeket és leteszem a kocsit a lakótelepen (minthogy minden más helyen fizetni kell) és otthagyom 1-1,5 órára, amig mindennel mindenhol végzek.
Namármost felmerül a kérdés, hogy az idős emberekhez látogatóba érkező rokonok vajon hová is parkolnak ha ott én és a hozzám hasonlók állnak a kocsijukkal?
Nekem logikus, hogy mindenki az ingyenes helyek felé orientálódik, igy most azok telitődnek, tehát a későn jövőknek marad a fizetős hely. Legyenek akár ott élők vagy rokonok.

A fizetős parkolók üresek. (Na persze, ennyi pénzért ki akarja használni őket? Szinte senki.)

Ezzel akkor megoldódtak a parkolási gondok a városban??? Hurrá!

Anus 2008.01.22. 10:26:08

Van még valami ami eszembe jutott:
Nekem úgy tűnik, hogy az önkormányzat épülete körül a parkolók ingyenesek maradtak.
Na most...ez kevésbé frekventált hely, mint a kinai kifőzde melletti parkolók?
Mert ott ugye fizetni kell.
Felmerült bennem a kérdés, vajon mi lenne, ha ezeket az ingyenes helyeket elfoglalnák az elfogult hatvani autósok mire megérkeznek az önkormányzati képviselők autóikkal, igy mondjuk ők szorulnának ki minden nap...a nézzük csak, hová is?.....Mondjuk a Tabán úti lakótelepre?
Igen, esetleg a Pázsit úthoz.
Onnan kellemes, 5 perces sétával bejuthat a munkahelyéhez.

Azt gondolom, egy ilyen kezdeményezéssel nem is lenne szükség költséges népszavazásra, gyorsan megoldódna ez a probléma, mi meg beszélhetnénk másról, hátha akad még téma a környéken.....

Sivatagi Sas 2008.01.22. 13:30:25

Hagyjuk már ezt a sok hülyeséget.Igazából minden arról szól, hogy az MDF legyen Hatvanban a "jobboldal"!
A FIDESZ szavazóit akarja elhappolni!
Az volt kiírva, hogy reggel a MOKKÁBAN a hatvani parkolásról nyilatkozik valaki. Én néztem, de volt: Juhász, Göncz meg valami 6 lábbal született nyúlról is volt valami hír stb. sehol nem volt a beherangozott "egetrengető"nyilatkozat.
Kimaradt, vagy addig a 30 másodpercig volt amíg kimentem pisilni?

csabesz 2008.01.22. 13:56:08

Kedves "Sivatagi Sas"!

Nézegetem egy ideje a kommenteket, mégis, eddig még nem láttam olyan véleményt, miszerint "A FIDESZ szavazóit akarja elhappolni!" - az MDF. Légy szíves, fejtsd ki ezt bővebben, így nekem nem világos, maga az általánosított megállapítás sem, sem az, hogyan jön ez a szóban forgó témához! Érvelj!
Válaszod előre is köszönöm!

Carnivora (törölt) 2008.01.23. 08:44:21

Sivatagi Sas 2008.01.22. 13:30:25

Tudod annak a szavazóit nem lehet elhappolni, ahogyan te fogalmazol, aki a szavazói érdekeit képviseli. A helyi Fidesz nem ezt teszi egy nagykoaliciót alkot gyakorlatilag az MSZP-vel, erre vezetett ez a Berényi féle irányzat ... -

Sivatagi Sas 2008.01.23. 14:33:50

Igen, ebben lehet valami. Akkor úgy fogalmaznék, hogy a radikálisabb, harcosabb jobboldaliak fognak az MDF-re szavazni. Kár, hogy nem jött össze ez a 25%! Igazán az lett volna " karcosabb".
Volt a fideszen belül is arra lehetőség, de aki erre alkalmas lenne az is "felpuhult".

Gyula bácsi 2008.01.23. 14:53:44

A Báró néven irkáló provokátor, Tari úr, és Tompa Z úr duója

Sivatagi Sas 2008.01.23. 16:22:56

A két "ujságíró"? Ne már?
Bár ha jobban belegondolunk, nagyon hivatalos szöveget nyomtak, és nagyon pontos információjuk volt mindenről. Miért csinálták volna, ez itt a kérdés!?
Kiváncsi leszek- ha igaz amit állítasz- milyen néven térnek vissza?

Anus 2008.01.23. 18:18:20

Jaj fiúk-lányok!

Úgy érzem, vagy én vagyok rossz helyen, vagy ti, de engem fikarcnyit sem érdekel senki pártállása vagy az, hogy ki van egy nick mögött.
Számomra a kérdés ami miatt itt vagyok: a parkolási helyzet.
Beszélgetünk erről kedveskéim?

Sivatagi Sas 2008.01.23. 20:42:00

Nincs miről.
Mindenki ünnepel majd.
Egyedül én vagyok szomorú.Régen tévedtem ekkorát. Most hallottam, hogy a fidesz szembeköpi magát, és véleményt vált. A népszavazásra fog voksolni. (nem ez a baj) Néhány napja még komolytalannak nevezték a kezdeményezést, és lesajnálták a kezdeményezőket. Ma már úgy gondolják, hogy népszerűbb erre az oldalra állni, tehát most ez a vélemény. Miért csak most jöttek rá?
Az elejétől miért nem ezt mondták? Még ők javasolták a parkoló zóna kiterjesztését? Most mi van? Ki érti ezt? Én nem. Egy biztos. Én nem fogok a fideszre szavazni. Ha jobban meggondoljuk, néhény év alatt liberálisból konzervetívok lettek.Gondolom mindenkinek egyértelmű, ki képviseli a konzervatív értékeket.

Scsetinyin 2008.01.23. 21:15:56

Gyula bácsinak...i tag dalse!
Báró; Borona;Csirkenyak;Rere;Sivatagi Sas......!
Hideg, hideg, hideg!!!

Sivatagi Sas 2008.01.23. 21:23:51

Scsetnyin ? Ki vagy te beteg ember? Kikkel mosol te össze, és főleg miért?
Kinek az embere vagy? Mi a célod, hogy kavarsz? Ha én hideg vagyok akkor te meleg!

Sivatagi Sas 2008.01.23. 21:42:28

Majdnem fel idegesítettem magam. Rájöttem, hogy mit és miért csinálsz!
Gyulabácsi belenyúlt valamibe és most megpróbálod megkeverni mi? Szemét egy módszer! Mit keresel itt köztünk?

Carnivora (törölt) 2008.01.23. 22:14:29

Sivatagi Sas 2008.01.23. 20:42:00

Hatvanban jelenleg az MDF képviseli leginkább az emberek érdekeit.
A Fideszben az a baj, amíg ez a Szinyei-Berényi csoport nem hal ki nem lesz semmi pozitív változás nem engedik előre az értelmes embereket.

Carnivora (törölt) 2008.01.23. 22:16:08

Gyula bácsi 2008.01.23. 14:53:44

Tari Ottóra gondolsz? ő kötve hiszem, hogy ennyire hülye lenne, és ilyen mélyre süllyedne, mint Báró , mert jobbos.

Scsetinyin 2008.01.23. 21:15:56

Sivataginak semmi köze borona-báró- csirkenyak-rere "úrhoz"

csabesz 2008.01.24. 03:00:46

Csatlakozom Anushoz!
Igazi egypárt-rendszeres időket idéz, amit itt csináltok. A téma megvitatása helyett egymás kilétét firtatjátok.
Szánalmas...

Scsetinyin 2008.01.24. 09:23:02

Carnivora!
Igazad van! Tari Ottó nem süllyedne ilyen mélyre.
Mert ezért nem fizetnek!
Tari elvtárs, jó elvtárs!!!
Tompa Z elvtárs, jó elvrárs!!!

Anus 2008.01.24. 10:46:32

Csabesz köszi!

Bár mi vagyunk itt a kisebbség, de legalább neked elmondom, hogy milyen élménnyel lettem gazdagabb a minap: ott jártam az önkormányzat környékén és látom ám, hogy ez az általam kifundált ötlet -miszerint elfoglalhatnák szemfüles parkolók a munkába érkező képviselők helyét az épület körül, hogy hagy sétáljanak már egy kicsit ők is a lakótelepről ott találván legközelebb ingyenes parkolót- nem valósitható meg, mivel tábla figyelmeztet: várakozni tilos! (a parkolóban), kivétel jelölt járművek.
Ki van ez találva!
Már csak azon morfondirozok, honnan szerezhetnék jelölést, mert látom hogy ez hasznos dolog!

Carnivora (törölt) 2008.01.24. 11:11:44

fő a változatosság most nem a bajzában bombariadóznak, hanem az mth a soros ...

hatvaniblog 2008.01.24. 11:30:40

Próbáljunk meg tartózkodni a helyi politikusok magánéletét érintő kijelenetésektől. Ez a blog nem azért jött létre hogy ezen "viccelődjünk", és ez a topic sem arról szól. Kérek mindenkit, hogy ezt tartsuk tiszteletben.

Sivatagi Sas 2008.01.24. 16:59:13

Carnivorának igaza van, MA Hatvanban az MDF képviseli a radikális jobboldaliakat Hajrá!
Most ez a parkolós eset jól jelzi, hogy a fidesz mennyire "színváltó". Döbbenet.
Egyszer az MSZP-vel egyszer- ha népszerűbbnek igérkezik -az MDF-el?
Emlékszik még valaki, hogy 2-3 hónappal ezelőtt mint nondtak?
Már ők sem! .. de mi fogunk a választáskor! ( mi a választók!)
Egyszer európai modell egyszer ingyenesség... a gerinc meg gumiból van, a fej helyett meg szélkakas?

hatvaniblog 2008.01.24. 18:16:01

Az hogy egy párt az ingyenes parkolás mellett teszi le a voksát és eltérő véleményt képvisel mint a két nagypárt, egyáltalán nem jelenti azt hogy a "radikális jobboldalt" képviseli. Egy alternatívát nyújtanak inkább azoknak akik kiábrándultak az elmúlt évek kétpárti politikájából és nem szeretnének se a szocialisták sem pedig a fidesz helyi táborát erősíteni.

Anus 2008.01.24. 18:23:23

Uramatyáám!

Most ilyen gondot okoz a szövegértés, vagy ha az ember belejön a pörgésbe akkor már nincs megállás a politikai témájú szapulásban kérjen bárki bármit? :-O

Sivatagi Sas 2008.01.24. 21:26:26

Most már nem mondhatjuk, hogy a parkolásban más a vélemény, mert a fidesz is támogatja a népszavazást mint tudjuk. Változott a véleményük!

Turul 2008.01.25. 01:15:25

Praktikus és költségkímélő lenne összekötni a helyi népszavazást az országossal.
Valamilyen formában - igen, vagy nem - gyorsan lenne eredmény, tovább lehetne lépni, ez helyett jó ideje véget nem érően itt vitázgatunk.
Mellesleg kevesen tudják, de a fizetős parkolók létesítése is egy sajátos, hatvani, egészséges életmódra nevelő titkos program része: napközben sétálj többet az autódig, akkor estére jobban elfáradsz, majd jól fogsz aludni, és nem kívánkozol már szórakozni sem. Képviselőink csak az egészségünket óvják ezzel is, nem is nagyon értem, miért kell ezen ennyit értetlenkedni? :))

Anus 2008.01.25. 16:49:32

Igen, kedves Turul, tényleg jó séta volt az autóig ma a napsütésben, bár kétlem, hogy ugyanez a lelkesedés jellemezne ha szélben-esőben kellett volna keresztülcaplatnom a belvároson.
Kis sétám alkalmával feltűnt, hogy most aztán van elég üres parkolóhely! Sőt, kicsit mintha sok is lenne! Talán enyhe túlzás, de úgy tűnik, hogy kamionnal keresztben állva is bármikor lehet találni helyet.
Olybá tűnik, mintha egyik végletből a másikba esett volna a város: eddig túl kevés volt, most viszont túl sok az üres hely.
Ha egyszerű paraszti logikával (ami van nekem ugye) optimalizálni szeretném a helyzetet, azt mondanám, hogy felezzünk: az eddigi fizetős parkolók fele legyen újra ingyenes! Igy jut is, marad is: mert annak nem sok értelme van, hogy a parkolási dijakból befolyt összegből újabb üresen álló fizető parkolókat alakitsanak ki.
Ehhez mit szóltok?
Kostruktiv vitát szeretnék ezügyben - ha létezik még ilyesmi egyáltalán.

Sivatagi Sas 2008.01.25. 22:25:54

Anus! Hol álltál meg,és hová kellett gyalogolnod?
Nem kis túlzás, hanem nagy ez a kamionos példa, mert ezeken a parkolókban sem keresztben-sem teherautóval nem lehet megállni.
Most egy picit "ugrott" a logikád. Nem épülhet ezekből befolyt pénzből fizetős parkoló, mert már nincs hova. Ahová lehetett, már építettek, vagy folyamatban van, ha olvastad az előzményeket.
Ahhoz viszont mit szóltok, hogy a fidesz "szakpolitikusa" szerint, támogatják a népszavazást. Több fideszes ismerősömmel beszéltem és nagyon meglepődtek ezen. Eddig azt mondták, hogy ez a megoldás a papírórával kiegészítve, most meg más a tred?
Elnézést kérek azért, mert azt gondoltam, hogy a fidesztől akar az MDF elcsábítani szavazókat, de úgy látszik fordítva történik. Ha így változik a véleményük, még a végén azt is letagadják, hogy ők javasolták a parkolási zóna kiterjsztését, pedig így volt. Mint tudjuk a szocik augusztusban, csak a Szentmihályi útra akartak 2 órát kitenni, ők buzgólkodtak a bővítésen. Most Orolyán Sanyika meg népszavazást akar? Menjenek ám a p.....a! Erről tartson kivetítős előadást, ne a papírórókról.

Carnivora (törölt) 2008.01.25. 23:30:36

Sivatagi Sas 2008.01.25. 22:25:54

A buszmegálló mellett,és a pizzéria felőli oldalon szintén meglehet a lakótelepnél már nehezebb vagy a mozi utcájában, de ott ingyenes :D , a tanács előtt meglehet szintén simán ... a parkolók, akárhogy is nézzük 40%-os kihasználtsággal, ha mennek ...

Sas már kezdesz borona szagúvá válni. OROJÁN Sanyi egy rendes bajtárs lelehet róla szállni nem rajta múlik , hogy ilyen szar a hatvani Fidesz ő az egyik, aki ér v.mit a társaságból ... csak a Berényi-Szinyei elvtárs bagázs nem engedi érvényesülni.

csabesz 2008.01.26. 02:33:18

Van abban valami, amit írsz, bár úgy gondolom, személyes ismeretségre alapozod (ami nyilván nem probléma!).
Akkor már csak az a kérdés, hogy a Képviselő Úr magánemberként, képviselőként, avagy FIDESZ-ként teszi le a voksát a népszavazás mellett?

Sivatagi Sas 2008.01.26. 11:01:08

Carnivora! Nem a Sanyi személyével van bajom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az első alkalommal, pont azzal volt gondom, hogy az MDF a fidesztől visz el szavazókat. (azt gondoltam)
Most viszont azt látom, hogy csalódnom kell a fideszben, mert kövevetkezetlen, csapongó, kiszámíthatatlan.
Az MDF első pectől kitart az álláspontja mellett, markánsan megfogalmazta, hogy mit akar és tesz is érte. Az megint más, hogy nagyon elmaradt a várakozástól, de legalább megpróbálták nem?
(Most szakmailag nem mennék bele, hogy kinek az álláspontja jobb, mert sajnos az a véleményem, hogy elkerülhetetlen a fizető parkoló.)
Most nem erről van szó!
Azt hiszem ezek után Sanyinak is el kell gondolkoznia, hogy hol van, hova tartozik, kikkel dolgozik együtt. Vagy tegyen rendet magakörül-cserélje le a vezetőséget, szerintem képes rá- , vagy "igazoljon át" mert Máté mögött is dolgozhatna! Szerintem tisztább lenne a helyzet, és tudnánk ki a jobb és ki a baloldali.
Mire vár Sanyi? Fiatal, tehetséges, tenniakaró srác. Miért morzsolja ezekkel fel magát, nem? Miért nem kap igazi vezető szerepet? A hatvani jobboldalnak szüksége van ilyen vezetőkre!
ÉN KEDVELEM SANYIT!
( amikor -mint az előbbi hozzászólásomban tettem- bírálunk valakit, lehet, hogy az érdekében tesszük, nem ?)

Rozika 2008.01.26. 13:04:00

Sivatagi Sas!

Kedveled a Sanyit? Te?

Az ilyen emberekre amilyen Te is vagy, azt a fohászt szokta mondani nagyanyám:
Istenem! Kérlek, csak az ilyen jóakarókat tartsd távol tőlem, azellenségeimmel akkor majd elbírok valahogy magam is!

Hozzászólásaid fonákjából világos, hogy csupán keverni akarsz, neked egyáltalán nem érdeked, hogy a jobb oldal össze tudjon fogni, csak egymásnak szeretnéd itt ugrasztani az embereket...

Sivatagi Sas 2008.01.26. 14:24:15

Rozika! Nincs valami összeesküvés elméleted?
Valamit te nagyon "félreolvastál"!
Annak ellenére, hogy Sanyika -számomra legalábbis zavarón- módosítgatja állásfoglalását töretlen bizalmamat élvezi! (fiatal még!) Hidd el, tiszta szivemből kivánom, hogy hatvanban a jobbolldalnak Ő legyen a vezetője! ( Akár Máté mögött-talán ez lenne alegjobb- vagy a fidesz élén!)
Na most ebbe mit magyarázol bele? Nem kell mindig a szavak mögött valami más értelmet keresni. Egy igaz magyar ember miért tenne így?
Nagyon szivesen találkozom veled személyesen is, ha gondolod, hogy megbeszélhessük!

csabesz 2008.01.26. 14:56:16

Hm...
Most akkor ki álljon ki mögé? :)
...

nana 2008.01.26. 16:45:46

Kedves Sivatagi Sas!

Nagyon átlátszó módon próbálod összezavarni az embereket. Egyszer ez legyen a vezető utána az. Egyszer zavaró neked egyszer meg töretlen bizalmadat élvezi egy mondaton belül. Te egyszerűen össze-vissza beszélsz. Egyetlen célod a zavarkeltés.

Ebben az ügyben teljesen világos a helyi MSZP álláspontja akik fizetős parkolást akarnak. Teljesen világos az MDF álláspontja akik ingyenes parkolást szeretnének és ezt az ügyet végig is viszik. Az, hogy a fidesz kiterjesztett fizetős övezetet szeretne, majd papirorákat, majd egyik képviselőjük nevetségesnek nevezi az MDF akcióját, majd ugyan ez a képviselő néhány hét múlva nagy örömmel támogatja az MDF kezdeményezését azt hiszem jól jellemzi a frakcióban ülök hozzáértését és politikai kézségüket. Az, hogy O.S. össze vissza beszél nem szinyei meg berényi hibája. O.S egyszerűen nem alkalmas politikusnak. Ettől még persze lehet jó barát meg egy értelmes fiatal, csak nem jó helyen van, az meg hogy ő legyen a fidesz elnöke ezek után... :)

Sivatagi Sas 2008.01.26. 17:41:34

Nem akarok én összezavarni senkit, csak aggódom a fidesz jövőjéért!
Ennél a témánál valóban mellényultak, mert nehéz elhitetni az emberekkel, hogy egyszer javasolják a fizetős zóna kiterjesztését, majd papíróra, majd népszavazás... Sok ez egyszerre!
Szerintem a Sanyit megvezették a frakciójukon belül akik le akarták járatni. ( mondjuk sikerült, de ezzel nevetségessé vált a fidesz is és ezért is nagyon kár)
Sanyit meg kellene menteni. Ezért mondtam, hogy segítse inkább a sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező Mátét, ha saját pártján belül nem lehet vezető szerepe. Néhány éven belül megszerzik a diplomájukat, hazaköltöznek és egy nagyszerű párost alkothatnának. ( jól mutat ez a alelnökség, de mi van mögötte?)
Nincs neki a fidesz vezetőségén belül igazi társa aki segíthetné.
Nem kell a Sanyit leírni! Jó srác ő!
Miért ne lehetne ő a fidesz helyi elnöke? Ki alkalmasabb mint ő? Kérlek, ne bántsd!

Scsetinyin 2008.01.26. 18:06:25

Sivatagi Sas! "A közvéleményt meg lehet mérgezni, de csak olyan méreggel, amelyik ízlik neki." (Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij)

Sivatagi Sas 2008.01.26. 19:38:45

Baj van.
Vagy nem értitek aggódásomat, vagy az a baj, hogy számotokra nem szimpatikus ember mellett állok ki? Esetleg nem tetszik az, hogy szorgalmazom a jobboldal összefogását?
Mi következik ebből?
-Vagy azért nem tetszik az összefogás gondolata, mert külön úton akartok járni, hogy saját pecsenyéteket sütögethessétek?
- Vagy azért nem tetszik, mert baloldali provokátorok vagytok! Mit kerestek akkor itt? Szégyeljétek magatokat!
Meggyőződésem, ha Sándor nem kaphat megfelelő szerepet a helyi fideszben, álljon be a sorba Máté mögé és segítsen neki.
Nem mondok mást, csak ezt.
Mi itt a aj?
Ne cseszegess Scsetinyin!

Anus 2008.01.26. 23:31:49

Kedves sas!

Nagyon elbeszélünk egymás mellett: azt hittem nyilvánvaló, hogy nem szó szerint volt értendő, hogy kamionnal tudnék parkolni bárhol, csak ezzel a túlzott képpel akartam láttatni, hogy annyi hely van a fizetős helyeken, hogy akár egy ekkora dolog is elférne még keresztben is. (Ebből az következik, hogy TÚL SOK lett az üres hely.)
Ettől egyszerűbben nem tudom magyarázni, kérlek, értsd meg ennyiből!
Egyébként az Eötvös utcában álltam meg és gyógyszertárban voltam (többek között).
További kellemes vitát kivánok mindenkinek, én nem akarok politizálni, csak a parkolásról szerettem volna beszélgetni, de ha nem, hát nem!
Üdvözlettel: Tóthné Kajlinger Anita

fideszke 2008.01.28. 07:10:57

A hatvani fidesz már rég leírta magát! Állandó belső értékharcok, pozíció harcok vannak. Az Oroján egy hataloméhes, keverő kavaró alak. De az elnök sem egy piskóta csávó. A gazdákat úgy levette 300 millával, hogy csak na. Most meg lapít mert ügy van belőle. Ezelk nem ellenfelei Érseknek. Nem is voltaak, nem is lesznek.

Sivatagi Sas 2008.01.28. 15:09:31

Nem hiszem, hgy ez így lenne amit a Sanyival kapcsolatban leírtál? Mire alapozod?
Az elnök urat tudomásom szerint 2007-ben felmentette a bíróság!!!!!( azt nem tudom, milyen ügy volt, de felmentették!)

vélemény 2008.01.28. 16:58:40

Sasmadár!
Ne nézz már minket madárnak!
Annyira támogatod az MDF-es kezdeményezést, hogy ha a FIDESZ is részben affelé hajlik, akkor rögtön cikized?
Dícséretes süketségeket írogatsz itt össze...

Sivatagi Sas 2008.01.28. 18:08:02

Lehet, hogy valamit pontatlanul írtam?
Nem azzal van a baj, hogy a fidesz támogatja! EZ JÓ!
A baj az, hogy követhetetlen az amit csinálnak! Csak sorrenbe:
- 2005-óta van fizetős parkoló (ismét) Akkor nem szóltak semmit.
-2007 tavasza: ismét naoirenden az, amikor állítólag (?) mondták , hogy nem jó. ( Miért nem jó?, semmi folytatása nem volt!)
-2007 augusztus JAVASOLJÁK, ( a FDESZ) hogy a SZOCIK által tervezett 2 parkolóóra helyett 6 legyen.
- 2007 szeptember testületi ülésen ( nem szakbizottságin) előjönnek egy papírórás ....inkább nem minősítem.
-2007 október a 4 napos ünnep közepén PPLITIKAI VITÁT kezdeményeznek ( természetesen senki nem megy el)
-2007 november 05-én meghívják a képviselőket 2(!) nap múlva POLITIKAI VITÁRA a könyvtárba ( a 3 FIDESZES képviselővel, sajtó stb. együtt ÖSSZESEN A VÁROSBÓL 13-an vesznek részt), de közülük sem mindenki, mert a BŐVÍTÉST javasló FIDESZES képviselő nem megy el! ( ugye komolytalan 1-2 nappal valakit még magáncélú látogatásra is meghívni, nem itt ahol minimum előzetes egyeztetés kellett volna.( gondolom én)
Kérdés: Miután a SZOCIK az első pillanattól megmondták, hogy ez SZAKMAI, és nem politikai kérdés ezért ilyen rendezvényen nem vesznek rész, miért nem bizottsági szinten vetik fel a kérdést. ( nincs ott a TV ez a gond ?) Ezen a beszélgetésen jelenti be az MDF az aláírásgyűjtést is. Akkor ott ellenzik.
- Napokban leadja az MDF az áláíró íveket. FIDESZ elnök reakciója: Komolytalan a kezdeményezés!
- Néhány nappal később Oroján Sándor bejelenti, hogy a FIDESZ támogatja majd a népszavazást. ( Tehát testületi ülésen e mellett szavaznak ebből következően)
- Testületi ülés ( vélhetőleg február) a FIDESZ megszavazza? Figyelembe a " bakugrásokat" "logikailag" vagy tartózkodik, vagy elutasítja a kezdeményezést.
NEM LEHET KÖVETNI, HOGY MIT IS AKARNAK!!!! EZ AZ IGAZI BAJ!
Baj még az is, hogy -sajnos- ezzel a FIDESZ és Sanyi is hitetlenné válik!
Értitek ezzel az én problémámat?
Nema FIDESZ-szel és főleg nem Sanyival van bajom, de ez az egész zavaros. ( Lehet, hogy csak nekem követhetetlen- ez is lehet- , de én akkor sem értem.

fideszke 2008.01.28. 21:16:18

Ja elsőfokon, de másodfokon még nem. Ez az adu Érsek kezében, mert még bármi is lehet. Nem egynagy csapat ez, csak arra játszanak, hogy nekik poziuk legyen. Kavaró gépek ezek, ezért nincs itt fidesz, mert ők csak a saját pecsenyéjüket sütögetik. Higgyétek el Szinnyei úri ember ezekhez képest. Pedig az már nem semmi!!!

Sivatagi Sas 2008.01.29. 17:18:01

Én azért nem írnám le a fideszt!
Tény, most az MDF markánsabb politikát folytat, és talán nem töri meg a lendületet az sem, hogy a népszavazásos kezdeményezés nem jött össze. ( legalább ők megpróbálták!)
Állítólag Dávid Ibolya azt nyilatkozta, hogy 9. 000 aláírás jött össze! ( reggel M 1)! Valamiről lemaradtam?
Van már hitelesített végeredmény?
Tudja valaki, hogy a testület mikor tűzi napirendre a kérdést?

Sivatagi Sas 2008.02.01. 22:43:13

Mi van már, a hitelesítéssel? Túl nagy a csönd!

Sivatagi Sas 2008.02.02. 07:34:25

A Hevesmegyei szerint, még 2000 aláírás sincs?
Mi most tényleg a helyzet?
A sajtó szerint 2900-nál kevesebb lett leadva, MDF 3000 mond, Dávid Ibolya szerint 9000, hitelesítés szerint NINCS 2000 sem?!
Kiskorúakkal, máshol lakókkal aláiratás... mi derül itt még ki?
Tök ciki az egész!

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.02. 08:58:29

Inkább mondanának kevesebbet, de az hiteles adat legyen.

Egyébként ha már jobboldali pártok, miért nem tudnak összefogni, mint a baloldaliak teszik?

Karak 2008.02.02. 10:15:43

Politikailag, jogilag bármit variálhatnak, a fizetős parkolási rend mindenként elbaltázott dolog és megbukott.
A többi mind a bizonyítvány magyarázata.

nana 2008.02.02. 12:38:48

Teljesen normális, hogy egy bizonyos mennyiségű aláirást nem találnak hitelesnek- sokszor tévednek az emberek a személyi számukban, nem szivesen adják meg, vagy nem a város lakói de érinti őket a parkolás ügye hiszen minden nap erre járnak. Bizonyára a gyűjtők sem szivesen mondtak ellent azoknak a felháborodott Horti vagy Lőrincii embereknek akik mindenképp támogatni szerették volna az ingyenes parkolást.
Ezen kívül persze lehet hiteletelenieni az aláirásokat de ettől nem lesz több ember aki beállna a parkolókba. Egyszerűen itt arról van szó hogy beindult a gépezet a médián keresztül, hogy csökkentsék az aláirás sikerét és megpróbálják a gyűjtők ellen forditani az embereket.
Ne feledjük hogy a hivatalnak mekkora kudarc hogy 2900 ember ellenük van, de ennél is sokkal nagyobb kudarc az ahogy a parkolási ügyet rendezték. Kapálóznak hogy mentsék a menthetőt.

Sivatagi Sas 2008.02.02. 19:40:11

Nana. Tudsz nekem válaszolni néhány kérdésre?
-Szerinted mennyi az a % ami normális, hogy nem hitelesítik? (Nekem nincs ebben ismeretem) Az újság szerint kb. 30% nem oké. Ez természetes? Szerintem irreális! Remélem nem történt semmi "furcsaság", hogy felturbózzák a bejelentésre?
-Nagyon visszatetsző ez a helyzet. Biztos vagyok, hogy mondták, hogy csak hatvani írhatja alá. Aztán ilyen sok azonosíthatatlan ....
-Lőrinciben és horton élőknek mi köze a mi dolgainkhoz?
- Borzasztó csalódás, hogy ilyen témában nem sikerült összeszedni a 25%-ot és most azt látjuk, hogy a 10 % is alig- alig? Tetejében ilyen megmagyarázhatatlanul sok "azonosíthatatlan" aláírás... Nem a hivatalnak- amúgy mi közük ehhez-, hanem a szervezőknek kudarc. Sajnálom őket.
-Hogy lett ebből az országos médiában a valóságnál 4,5x több? Ott már 9000-ről beszéltek.

nana 2008.02.02. 20:30:14

Rossz irányba próbálod vinni a témát kedves Sas, gyanúsítgatásod sem lep meg ehhez már hozzászoktunk és a rosszindulatú hozzászólásaidhoz is. Ismét elmondom hogy aki gyűjtött aláirást bármilyen témában az nagyon jól tudja, hogy egy városban különösen nálunk nem csak az ott lakók fordulnak meg hanem központi szerepéből adódóan a környező településeken élők is igen nagy arányban. Lőrinciben meg horton élők is Hatvanban intézik az ügyeiket és parkolnak természetes hogy érinti őket ez az ügy. Az is természetes hogy az itt élők félve adják meg személyes adataikat, és nagyon sokan véletlenül elirják azt.
A cél tekintetében hogy napirendre kerüljön az ügy, azt hiszem majdnem mindegy hogy 2000 vagy 2500 a hiteles. Lehet hiteleteniteni jogilag a választópolgár aláirását de ő ettől még nem akar fizetni a parkolásért nem fog beállni a fizetős parkolóba.

Sivatagi Sas 2008.02.02. 21:20:49

Kedves nana!
Ha eltérő a véleményünk, akkor automatikusan rosszindulatú is?

Mi beleszólunk az idézett települések dolgába? Nekem például nem tetszik a horti forgalomirányító lámpa. Hol lehet aláírni az ezzel kapcsolatos ívet?

Miért kell félni 2008-ban bárkinek félni megadni az adatát? Elviszi az ÁVH?

Én elhiszem, hogy 900-an "véletlenül" elírják a személyes adatukat. Ez mindennapos dolog...
Ezek szerint minden harmadik embert csökkent képességű, mert nem tudja a személyes adatát, és másolni sem tud. Ez természetes...

A számokkal játszani veszélyes. Nem mindegy, hogy 9000, 3000, vagy kb.2000.

Valóban, aki nem akar fizetni a parkolásért, ne álljon be fizetős parkolóban. Van rengeteg ingyenes, álljon oda!

nana 2008.02.03. 00:08:56

Hozzászólásaid lesajnáló stílusa az amin átsüt a rosszindulat. Miért kell félni kérded értetlenül: nagyon jól tudod te hogy mitől kell félni és nagyon jól tudják azok is akik szeretnének beállni egy jó ügy mellé de félve teszik.

Sivatagi Sas 2008.02.03. 11:23:48

Nem hiszem, hogy rosszindulatú vagyok, csak igyekszem objektív maradni, és mint minden "átlagember" félek a szélsőségektől.
Ha kifogysz az érvekből, rögtön lesajnálsz. (miért nem válaszoltál a horti példámra. Nekik van beleszólásuk- szerinted- a mi dolgunkba, nekünk nincs az övékbe? Ez úgy működik, hogy a te álláspontodnak megfelel? Ennyi a bűnön.
De tényleg, miért kellene félni? Tudnál mondani néhány KONKRÉT példát?

nana 2008.02.03. 13:30:08

Mert a hatvniak 90%nem horton vásárol nem ott parkol nem oda jár bankba vagy iskolába a gyerekkel nem ott vásárol a piacon. Ellenben a hortiak nagyon sokan ide járnak ami egyáltalán nem baj, és bőrükön érzik a fizetős parkolás hatását. Igen félnek hogy elveszitik állásaikat vagy bármilyen egyéb hátrányt szenvednek abból ha aláirják az ivet.
Tudod barátaid akiket oly nagyon támogatsz 40év alatt adtak elég indokot arra hogy az ember féljen ha vmi nem tetszik neki és annak hangot is ad.
Az hogy megint előjössz a szélsőségekkel miközben szó sem eset semmi ilyesmiről. Egyszerűen hobbit űzöl te és a barátaid abból hogy nármilyen kontextusba be tudod helyezni a szélsőséges szót.

Sivatagi Sas 2008.02.03. 18:35:21

Nana!
Nem fogok többet közvetlenül neked válaszolni, mert csak általánosságban beszélsz, és ez megfoghatatlan.
Attól, hogy a hortiak itt vásárolnak- hol? A Lidl környékén nincs fizetési kötelezttség- miért gondolod, hogy beleszólhatnak a hatvaniak dolgába? Ide fizetnek adót? Itt laknak? ( nem, hanem horton) Akkor?
Tudsz konkrét példát arra, hogy a rendszerváltástól számítva véleménnnyilvánítása miatt bárki elvesztette állását? Még valaki. ÉN nem védek senkit! Nagyon gyenge dolog ilyenre hivatkozni. Itt még annak sincs semmi következménye, ha kiderül, hogy 3000-nek beharangozott aláírásból kb. 1/3-a nem igazi. ( pontatlan, legyek finom) Aztán országos médiában azt HAZUDJÁK, hogy 9000 aláírás van.
Kért valaki BOCSÁNATOT?
Látod, a demokrácia védelmében mindenki azt csinál amit akar. ( Még akkor is, ha ez gusztustalan)
Szélsőségek: Ne tartsak ettől, amikor van olyan ezen az oldalon aki nyíltan idevárja a Magyar Gárdát?
Na Na nem is idegesítem fel magam, mert tudom, hogy csak provokálsz, mert ilyet -amiket te is írsz- magától, hátsó szándék nélkül nem ír le senki.

Nana 2008.02.03. 19:01:31

Hagyuk már a magyar gárdát itt a parkolásról beszélünk. Látod megint sikerült előhoznod őket, fontos hogy ellenségképet kreálj mindnekinek és félelmet kelts. Igy volt már sok esetben mindenbe belekeveritek a Gárdát. A Gárda felvállalhatatlan szervezet, de azért az már unalmas hogy a parkolással kapcsolatban is róluk beszélsz.
Álnaivitásod nagyon átlátszó. Sajnos nagyon sokan félnek attól hogy kiállva egy ügy mellett elvesztik állásukat, lehetőségeiket. Az hogy a hortiak ide járnak bankba vagy vásárolni nagyon jó és ők is ezen keresztül adóznak a hatvaniaknak. Látod bár egy szocialista vagy azonban szociális érzékenységed egyből kirekesztővé válik amint más városokban élőkről van szó. Ez az ami a fő mondanivalód nemcsak ebben a témában hanem a hozzászólásaid mindegyikében: Kirekeszteni, ellenségképet kreálni, félelmet kelltenni. Nem elhanyagolható hogy sokszor összevissza beszélsz ezzel tudatosan zavart akarsz kelteni.

Sivatagi Sas 2008.02.04. 07:26:50

Nana! Lassabban olvass.
Én azt mondtam, hortiak milyen jogon akarnak a mi ügyeinkbe beleszólni.( feltevés) Erre nem tudtál választ adni.

karak 2008.02.05. 05:57:19

Sivatagi Sas 2008.02.04. 07:26:50

"Én azt mondtam, hortiak milyen jogon akarnak a mi ügyeinkbe beleszólni...."
Állítólag Hatvan kistérségi központ szerepet is betölt. Erre utalt is Nana a válaszában, nyilván gyorsan olvastad... :)

Érdekes lehet a lelkivilágod, nehezen tudsz tényeket elfogadni, ha azok ütköznek nézeteiddel. A fizetős parkoló kezdeményezése befulladt, ezt lassan a kezdeményezők egy része is kezdi belátni...
Gazdaságilag nem fog megtérülni, a használók jó része utálja, nem segít a parkolási gondokon, bonyolítja a belváros közlekedési rendjét. Kár volt ezzel így foglalkoznia a testületnek...

Sivatagi Sas 2008.02.05. 23:49:51

Karak!
Így van, Hatvan a kistérségi központ. Ez nem kérdés. A kérdés az, hogy " milyen jogon szólhatnának bele más települések ami dolgainkba?" Mit nem lehet ezen a kérdésen megérteni?
Karak! Ezeket törvények szabályozzák, de gondolom ez neked kevés. Ilyen jogon, más országok közvetlenül beleszólhatnának egymás belügyeibe...
Kár ezen vitázni- a parkolón- veled. Demjén Rózsi énekli: ...én csak fújom a dalt...így vagy te is ezzel. Ha neked megbukott, hát legyen...

karak 2008.02.06. 08:10:53

Sivatagi Sas 2008.02.05. 23:49:51

Nem a törvényekkel van itt a baj, sokkal inkább a Te szemléleteddel...

Ha Hatvan kistérségi központ, akkor valamiként a kistérség lakosainak az érdekeit is figyelembe kell(ene) vennie, hiszen a fizetési kötelezettség nem csak a hatvani lakosokra vonatkozik. Tehát, most az ő pénzükről az ő fejük felett döntött a hatvani testület. Tehette ezt a törvény betüi szerint. Viszont nem vették figyelembe a térség szempontjait, ezze - áttételesen - még a kistérség központi szerep is csökkenni fog. Konkrétan, Hortról már így is egyre több ügy intézése miatt érdemesebb átugrani kocsival Gyöngyösre, Herédről Lőrincibe, stb. Járom a térséget, beszélgetek emberekkel, ezt a véleményt hallom, tapasztalom.

Nem kell az én véleményemmel személy szerint vitázni, mindenkinek saját magának kell megoldást találni a helyzetre. Egy dolog tény, napjainkban kevesen veszik igénybe a fizetős parkolási szolgáltatást. Ennek vannak - lesznek tovagyűrűző hatásai is a helyi mikrogazdaságban...

Sivatagi Sas 2008.02.09. 11:02:20

Kedves Karak!
Félelmetes ahogy 1ről a 2-re eljutsz. A végén kiderül, a világgazdaság ezért omlik össze, netán csak egy olajár robbanást idéz elő?
süti beállítások módosítása